В нощното си видео Зеленски призова за борба с корупцията,

...
В нощното си видео Зеленски призова за борба с корупцията,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: В Украйна корупцията и предателството няма да бъдат толерирани

В нощното си видео Зеленски прикани за битка с корупцията, откакто два фрапиращи случая станаха публично притежание - арестите на чиновник от наборен център, упрекнат в нелегално заграбване на средства в огромни размери, и на парламентарист, упрекнат, че е сътрудничил на Русия.

 
Миналия месец президентът огласи проекти за финансова проверка на военните наборни центрове в опит за отстрани на корупцията.

 

Тази мярка е част от продължителна политика за пречистване на военните и държавните служби, с цел да се покаже на западните поддръжници на Украйна, че тя е сериозна в желанието си да се оправи с ширещата се корупция, каквато е и едно от главните условия към нея по пътя й към участие в Европейския съюз.

 

Обикновените украинци, които поддържат военните старания, бяха ядосани от корупционните практики, съобщи Зеленски.

 

" Нека предупредя всички членове на Народното събрание, длъжностни лица и всеки, който работи като държавен чиновник. Когато прекарваш дни наред в търсене на оръжия за страната, когато вниманието на всички е ориентирано към това дали има артилерия, ракети и безпилотни самолети, усещаш моралната мощ, които нашите бойци дават на Украйна. 

 

Никой няма да елементарни на депутатите, съдиите, военните и всички останали длъжностни лица, че са се сложили в съпротива на страната ", добави той.

 

Обръщайки се към членовете на Народното събрание, Зеленски съобщи, че повече няма да толерира тези, които " поради някаква персонална полза " отхвърлят да поддържат законодателството, належащо на Украйна, с цел да стартира дългата си акция за обезпечаване на участие в Европейски Съюз.

 

" Не желая повече да виждам такива отводи ", сподели той и добави. " Никой не желае да вижда това. Украйна няма повече време за това ".

 

По-рано органите на правораздаването оповестиха, че упрекнат в корупция началник на наборен център в Южна Украйна е било разпоредено да бъде арестуван в предварителния арест, като е избрана гаранция, равняваща се на малко над 4 милиона $.

 

Националната организация за попречване на корупцията сподели, че Евхен Борисов, боен комисар на наборната работа в Одеса, е упрекнат, че е придобил без пояснение средства, равняващи се на малко над от 5 млн. $. В последните месеци украинските медии оповестиха, че фамилията на Борисов е придобило парцел в Испания.

 

На конференция ръководителят на Националната организация за попречване на корупцията Олександър Новиков съобщи, че съгласно първичното следствие Борисов е придобил огромни суми посредством заеми от бизнес сътрудници, до момента в който Украйна е била подложена на всекидневен съветски обстрел.

 

Същевременно основната прокуратура заяви за ареста на парламентариста Олександър Пономарьов, обвинен, че е сътрудничил на Русия в окупираните региони в Югоизточна Украйна. Очаква се да бъде съден по обвинявания в държавна измяна.

 

Прокуратурата посочи, че депутатът Олександър Пономарьов от към този момент неразрешената партия " Опозиционна платформа - за живота " е бил арестуван под стража без право на гаранция от Печорския областен съд в Киев. Той отхвърля да е сътрудничил на Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР