В нормална икономическа среда намирането на начини да спечелите значителна

...
В нормална икономическа среда намирането на начини да спечелите значителна
Коментари Харесай

Къде мога да спечеля 6% от спестяванията си днес?

В естествена икономическа среда намирането на способи да спечелите забележителна възвръщаемост на вашите спестявания може да бъде предизвикателство. Когато лихвените проценти са ниски, обичайните спестовни сметки и други лихвоносни сметки нормално оферират скромни APY, които едвам се оправят с инфлацията. И за множеството спестители скромната възвръщаемост от 0,46% — което е междинната ставка, предлагана от елементарна спестовна сметка през днешния ден — просто няма да го понижи.

Но днешният стопански пейзаж е всичко друго, само че не и естествен. Постоянната инфлация накара Федералния запас да увеличи лихвите близо 12 пъти през последните 18 месеца - и на собствен ред всичко - от ипотечните лихви до лихвените проценти по кредитните карти, претърпя огромни скокове спрямо това време предходната година.

Както и лихвените проценти по избрани лихвоносни сметки, което е страхотна вест за всеки, който се интересува от печеленето на висока възвръщаемост на парите си. Всъщност настоящата лихвена среда направи допустимо постигането на APY от 6% или по-висока — и можете да го извършите, без да се задълбочавате във високорискови вложения.

Започнете да проучвате най-хубавите си варианти за спестявания тук.

Къде мога да печеля 6% от спестяванията си през днешния ден?

Има няколко метода евентуално да печеля 6% възвръщаемост на вашите спестявания през днешния ден:

 CD сметка

Сертификатите за депозит, известни като компактдискове, са изпитан и благонадежден способ за обезпечаване на спестяванията ви, като в същото време печелите конкурентен връщане. Като заключите парите си за закрепен период, постоянно вариращ от няколко месеца до няколко години, можете да се насладите на по-атрактивни лихвени проценти от тези в общоприетите спестовни сметки.

И до момента в който множеството CD-та сега оферират проценти в в диапазона от 4,5% до 5,5%, има няколко CD-та, предлагащи APY от 6% или повече за вашите пари сега. Всъщност някои компактдискове оферират ставки до 7% или повече сега – което съставлява неповторима опция да спечелите огромна възвръщаемост на вашите спестявания.

Но в случай че планирате да се възползвате от днешния високи скорости на CD, може да желаете да го извършите бързо. Няма гаранция, че цените за компактдискове ще останат толкоз високи в дълготраен проект и в случай че чакате, може да пропуснете освен отличен APY, само че и другите преимущества, които CD предлага, в това число: 

Безопасност: CD-тата са застраховани до $250 000 на сметка от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), осигурявайки успокоение. Предсказуема възвръщаемост: Лихвеният % е закрепен за периода на CD, осигурявайки постоянна и предвидима възвръщаемост на вашата инвестиция. Разнообразни варианти за условия: Можете да приспособите вложенията си в CD към финансовите си цели, с избор на условия, които дават отговор на вашия времеви небосвод.

Разберете по какъв начин днешните най-високи цени на CD могат да ви бъдат от изгода тук.

Висока -доходна спестовна сметка

Високодоходните спестовни сметки са съвременно решение на вековния проблем да печелите повече от вашите спестявания. Тези сметки нормално се оферират от онлайн банки и финансови институции и дават метод за достъп до лихвени проценти, които надминават тези на обичайните спестовни сметки. Въпреки че постигането на 6% възвръщаемост на спестовна сметка с висока рентабилност към момента може да е мъчно в една естествена стопанска система, има няколко сметки, които оферират толкоз високи или по-високи проценти сега.

Заслужава да се означи, все пак, че за разлика от компактдисковете, лихвите по високодоходните спестовни сметки са променливи, тъй че в случай че желаете да започнете да печелите 6% или повече от парите в спестяванията си, би било рационално да отворите сметка, преди лихвите да намалеят - което може се случи в някакъв миг в бъдещето.

В допълнение към APY от 6% или по-висока, високодоходната спестовна сметка може да предложи следните преимущества:

Ликвидност: Високодоходните спестовни сметки разрешават вие да поддържате достъп до средствата си без същите ограничавания, наложени от компактдисковете. Безопасност: Точно като елементарните спестовни сметки, високодоходните спестовни сметки са застраховани от FDIC до $250 000 на сметка. Лесно ръководство: достъп до вашата сметка, ръководство на вашите средства, и прехвърлянето на пари може да се прави комфортно онлайн.

За да намерите високодоходни спестовни сметки с най-хубава възвръщаемост, направете изследване, с цел да сравните лихвените проценти, таксите и периодите и изискванията, предлагани от разнообразни банки — и по-специално онлайн банките. Освен това помислете дали банката дава функционалностите и услугите, които дават отговор на вашите характерни финансови потребности, с цел да сте сигурни, че е подобаваща за вас.

Долната линия

Докато търсенето на 6% възвръщаемост върху вашите спестявания през днешния ден може да изисква известно изпитание, компактдискове и високодоходни спестовни сметки са две жизнеспособни варианти, които да разгледате. Тези сметки оферират конкурентни лихвени проценти, сигурност посредством застраховка FDIC и елементарно ръководство. Чрез оценка на вашите финансови цели и времеви небосвод можете да вземете добре осведомено решение за най-хубавия път, който да поемете, с цел да увеличите оптимално своите спестявания. И не забравяйте, че информираността за пазарните условия и гъвкавостта на вашите капиталови тактики ще ви оказват помощ да се доближите до задачата си за реализиране на 6% или по-висока възвръщаемост на вашите спестявания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР