В нито една парламентарно представена партия няма желание за въвеждането

...
В нито една парламентарно представена партия няма желание за въвеждането
Коментари Харесай

Зарков: В нито една партия няма желание за разследване на главния прокурор

В нито една парламентарно показана партия няма предпочитание за въвеждането на механизми за следствие на основния прокурор.

Това съобщи служебният правосъден министър Крум Зарков, на ексклузивен брифинг в отрасловото министерство.

“Законът беше импортиран на 30 декември. От тогава изминах 30 дни, най-малко 8 бяха изгубени с процедурни хватки. Бях упрекнат, че съм упражнил напън, това е по този начин – ще продължа да практикувам напън до момента в който в страната няма никой над закона. Този напън би трябвало да продължи, в случай че разбрахме нещо през миналите месеци, то е, че без това няма да има смяна ”, съобщи още Зарков. “Този закон ще бъде признат, тъй като идващото Народно събрание ще бъде насила да го гледа и да го одобри, гласоподавателите ще го задължат ”, разяснява още правосъдният министър.

„ Законът не е импровизация. Стигнахме доста по-далеч от тези преди нас. Липсва предпочитание, не време ”, сподели Зарков.

Относно присъединяване на Зарков в предстоящ длъжностен кабинет, назначен от президента Румен Радев, служебният правосъден министър посочи, че до този миг не са водени сходни диалози с президента.

Днес на правна комисия трябваше да бъде разискван механизмът за следствие на основния прокурор, само че заради това, че ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Възраждане и Български напредък напуснаха съвещанието, не се стигна до приемането му. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР