„В нито една от точките не се спомена за промяна

...
„В нито една от точките не се спомена за промяна
Коментари Харесай

„Системата ни убива“: Хората с увреждания ги няма в коалиционното споразумение. Геноцидът ще продължи ли?

„ В нито една от точките не се загатна за смяна и промяна на пенсиите на хората с увреждания обвързани със обществените от 170 лв., с които те би трябвало да съществуват. Връщането на унищожените от ГЕРБ текстове в Закона за персоналната помощ, сложени от Политическа партия „ ИТН “ са минали на назад във времето за анализиране (поредното).

Какво ще анализирате, г-да политици на Закона за персоналната помощ? Правото на хората да живеят ли? Колко още ще бъдат унижавани така и така изтерзаните до краен лимит хора?

С две думи: Геноцидът ще продължи и единствената „ смяна “ ще е в разбора му “, се споделя в позиция.



Пред БГНЕС ръководителят на националната гражданска самодейност „ Системата ни убива” Вера Иванова съобщи, че би трябвало цялостна промяна в обществената политика. „ Първата стъпка е най-уязвимите да могат да оцелеят и преживеят. Нито 45-ят, нито 46-ят парламент не съумяха да възстановят три текста от Закона за персоналната помощ. Това не е нов закон “, посочи тя.

„ Не може да разберем толкоз ли доста желаеме “, попита Иванова, която упорства нуждаещите се от непозната помощ да могат да я получат и през уикендите.

„ Само за три години хората, които разчитат на непозната помощ са намалели с над 10 хиляди. На това ли разчитат сегашните, да изчезнем? Колко години сме на улицата, за едно обикновено право в тази страна не може да се преборим? Изпратили сме писма и сме поискали среща с всички партии без ГЕРБ. Търсим малко човечност във всеки един народен представител. Искаме да ги попитаме какъв е казусът събота и неделя за хората да има помощник “, разяснява Вера Иванова и напомни, че на 3 декември са имали среща и със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, от който са получили увещание за дейности към спиране на корупционните практики в ТЕЛК.

Иванова бе безапелационна, че ще търсят среща и с бъдещия обществен министър.

Скоро се навършват две години, откогато майките на деца с увреждания излязоха на улицата, с цел да продължат с по-категорични дейности борбата за правото на заслужен живот за техните деца и за хората с увреждания в България. Палатковият лагер им лагер, пред който са сложили празни инвалидни колички, злокобно спри в триъгълника на властта, с цел да припомня на властимащите, че хората с увреждания у нас съществуват. Мая Манолова и нейната групировка „ Изправи се” (претърпяла трансформации в границите на двата къси предни парламента), която изкара на напред във времето дамите от гражданската самодейност и постоянно вземаше тяхната битка като за своя идея, не съумя да влезе в 47-я парламент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР