В нито един момент „Пристанище Варна“ ЕАД не е заплащало

...
В нито един момент „Пристанище Варна“ ЕАД не е заплащало
Коментари Харесай

Пристанище Варна: Не плащаме тока на заведенията край Морска гара

В нито един миг „ Пристанище Варна “ ЕАД не е заплащало сметката за електрическа енергия на никой от своите наематели. Това показват от предприятието в писмен отговор до редакцията на Радио Варна. Медията ни изпрати въпроси до „ Пристанище Варна “ ЕАД след изявление с Пенка Илиева, синдикален водач към КНСБ в Пристанище „ Варна-Запад “, която съобщи, че до 2020-та пристанището е плащало тока на заведенията в региона на Морска гара до построяването на трафопоста на Трето кейово място.

От пристанището са безапелационни, че преди 2020 година не е заплащало електрическата енергия на наемателите си. Във всички контракти за наем са планувани клаузи, според които консумативните разноски /ток, вода и др./ са за сметка на наемателя. При сключването на контракта се подписва приложение към него за обезпечаване на ел. зареждане на обекта, зареждане с вода и потребление на телефонни връзки, в което се разказва декларираната мощ на електропотребление. Измерването на употребяваната сила се прави с самостоятелен електромер или с измервателни трансформатори. Ежемесечно се прави засичане на съответните електромери и се издава фактура за потребената електрическа енергия.

При липса на електромер, какъвто е казусът с дребни обекти, които не са независимо обособени, ел. силата се заплаща на база заявена конфигурирана мощ и брой работни часове. Заплащането на електрическата енергия, според договорните клаузи, се прави в период от 7 дни от датата на фактурата, разясняват от предприятието.

" Електрическата сила за външно осветяване в региона на Морска гара фактически се заплаща от „ Пристанище Варна “ ЕАД, както се заплаща електрическата енергия за осветяване на целия пристанищен терминал. Така наречената „ Зона за отдих и забавление “ не е обособена зона, а е част от пристанищният терминал Варна Изток, който се оперира от „ Пристанище Варна “ ЕАД. Аналогично да вземем за пример е организиран въпросът с уличното осветяване, което е за сметка на всяка съответна община, а не се поема от постройките и обектите на територията на тази община ", показват още от пристанището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР