В никой план на НАТО няма предвидени действия срещу Русия.

...
В никой план на НАТО няма предвидени действия срещу Русия.
Коментари Харесай

Шаламанов: Важно е парите за отбраната да не бъдат разходвани по проста бюджетна процедура

" В никой проект на НАТО няма планувани дейности против Русия. Ако България бъде обект на експанзия, което е доста малко евентуално, всички български военни ще защитят суверенитета и териториалната целокупност, без значение от кого идва опасността. Агресивните дейности на Русия са опасност и за България, те произтичат от проектите им за дестабилизация в района ". Това съобщи за " Денят онлайн " някогашният министър на защитата (2014 г.) Велизар Шаламанов.

Според него през днешния ден е доста прекрасен ден за българската войска и защита тъй като министър председателят се ангажира с стратегия за превъоръжаване. " Важно е парите, заделяни за защитата да не бъдат разходвани по елементарна бюджетна процедура, а да има опция за многогодишно фокусирано разходване ", разяснява той. И посочи, че е съвсем на 100% сигурен, че предлагането да бъде, прекъснато съдействието със Съединени американски щати в региона на защитата, ще бъде отхвърлено.

" Почти всички бойни качества, които има българската войска, са резултат на американска военна помощ ", акцентира той. Шаламанов счита, че министър председателят е показал водачество. " Това, което се случи през вчерашния ден и през днешния ден ще ни донесе позитиви, слага България на доста високо равнище ", сподели още той.

По думите му е належащо внедряване на нововъведения в армията. " Няма да се работи на парче с оферти за капиталов разход. Ще има уравновесена стратегия ", уточни той. Относно новият батальон, той обясни, че ще е съсредоточена работеща техника от брониращи машини и огневи средства. " Това е по силите на българската войска и е значимо в къси периоди да бъде построен подобен батальон и да бъде сертифициран в границите на НАТО ", показа Шаламанов. И добави, че всяко деяние, обвързвано със смущение на икономическите действия към нас, е срещу националния ни интерес. Той напомни, че до часове ще има предложение от НАТО и Съединени американски щати за деескалация на напрежението в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР