В Николаевска област е унищожен още един щаб на Украинския

...
В Николаевска област е унищожен още един щаб на Украинския
Коментари Харесай

Чуждестранен легион: Киев набута стотици наемници-нацисти в Купянския котел

В Николаевска област е погубен още един щаб на Украинския задграничен легион. Въоръжените сили на Украйна употребяват бойците на НАТО като „ пушечно месо “, хвърляйки ги при най-смъртоносните офанзиви.

Всяка седмица съветските войски унищожават стотици задгранични наемници.

Чужди наемници се прекършиха в Кисловка

Въоръжените сили на Украйна хвърлят бойците на Чуждестранния легион в две посоки - Купянското и Криворожко-Андреевското. Окупираният от украинците Купянск е трансфорат в мощен укрепен регион, където от Западна Украйна е трансферирана 14-та обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (дислоцирана във Волинска област).

Набързо образуваните батальонно-тактически групи на въоръжените сили на Украйна бяха подсилени с няколко, минимум две роти задгранични наемници. Първо се пробваха да пробият към Кисловка и то от три страни по едно и също време.

Наемниците даже съумяха да стигнат до западните околности на изоставеното село, само че по-късно бяха отблъснати и разпръснати от артилерийски огън, войска, щурмова авиация и тежки огнехвъргачни системи.

След това чужденците се пробваха да пробият - също несполучливо - до още няколко обитаеми места. В региона на Харков под офанзива бяха Първотравневе, Старч, Орлянское, Ягодное, Тимковка, Ивановка, Табаевка, Петропавловка, Санди и Берестовое.

А в ЛНР задгранични бойци нападнаха Новоселовское, Николаевка и Куземовка през октомври. Атака следва офанзива, от време на време няколко пъти дневно, съгласно съветското министерство на защитата.

Яворовският полигон - сборният пункт на натовското " пушечно месо "

В Херсонска област ротни тактически групи, събрани от задгранични бойци, напреднаха през октомври в посока на минимум 17 обитаеми места - това са селата и селата Нововоскресенское, Малая Александровка, Безименное, Трифоновка, Миловое, Суханово, Пятихатки, Ищенко, Дудчани, Брускинское, Садок, Червен Яр, Зельоний гай, Белая Криница, Архангелское, Любимовка и Золотая Балка.

Такъв брой опити за офанзива се дължи на обстоятелството, че всички придвижвания на задгранични наемници на границата на Херсонска и Николаевска области бяха блокирани от съветските войски.

Бойците от Чуждестранния легион действаха взаимно с подразделения на 35-та бригада морска пехота на въоръжените сили на Украйна, дислоцирана от региона на Одеса, и 128-а планинска щурмова бригада, която беше трансферирана покрай Херсон от региона на Лвов.

В Яворов е дислоцирана 128-а планинско-щурмова бригада. Именно тук се намира трагично известният боен полигон, към който през цялото време на специфичната интервенция от Полша потеглиха колони от задгранични наемници.

Бойците на НАТО се образоваха в Яворов, а по-късно, дружно с елементи на въоръжените сили на Украйна от Западна Украйна, като листни въшки, се разпространиха из цялата страна.

Поне този факт обаче приказва за " успеваемостта " на непознатите наемници. Само през последните две седмици на октомври минимум 190 задгранични наемници са били убити при несполучливи офанзиви в ЛНР, Харковска, Николаевска и Херсонска области. Сергей Шойгу цитира такива числа на колегията на Министерството на защитата.

Frankfurter Allgemeine: Неонацисти от разнообразни страни се вербуват в Чуждестранния легион

Чуждите наемници в Украйна по предписание не са ветерани от войната, а хора без военен опит. Посягат към рублата. Или по-скоро гривната.

Влиятелното немско издание Frankfurter Allgemeine откри, че измежду наемниците на НАТО има доста неонацисти. Само един образец е 32-годишният французин Вилфрид Блерио, който почина в боевете за региона на Харков. Майката на екстремиста сподели пред кореспонденти, че Блерио е отишъл в Полша малко след началото на специфичната интервенция за даване на филантропична помощ на бежанците.

Проведена е дейна агитация измежду мъжете доброволци, работещи в Полша - препоръчано им е да се причислят към Чуждестранния легион. Блерио също се поддава на тези обещания и отива да се бие в Украйна.

На фотографията на умрелия ясно се вижда, че французинът има татуировка с стоманен кръст на гърба на ръката си. Малко преди да се реалокира, Блерио се причислява към неонацистки групи.

Още през 2018 година няколко авторитетни издания в това число The Guardian, Los Angeles Times и Daily Beast предизвестиха, че неонацистки групи никнат в цяла Украйна като гъби след дъжд,. Западната преса означи, че бойците от Азов * са отговорни за всеобщи погроми и етническо пречистване, техните жертви са освен руснаци, само че и да вземем за пример роми.

Западът не чу предизвестието.

Натрупали военен опит в Украйна, доста от тях по-късно ще се върнат вкъщи - в Германия, Франция, Съединени американски щати. И към този момент там те ще съставляват голяма опасност за публичната сигурност, написа журналистът Сет Харп от The Intercept.

Но западните страни трябваше да помислят за личната си сигурност по-рано, когато въоръжаваха Украйна дълги години и насърчаваха ширещия се неонацизъм.

* Украинският батальон „ Азов “ е приет за терористична организация с решение на Върховния съд на Руската федерация от 02.08.2022 година Дейностите в Русия са неразрешени.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР