В никакъв случай. Това, което ние заявихме, че в нашето

...
В никакъв случай. Това, което ние заявихме, че в нашето
Коментари Харесай

Гюров: Потвърдената информация от премиера е, че България няма да предоставя самолети и военни на Украйна

" В никакъв случай. Това, което ние декларирахме, че в нашето ръководство ще взимаме решения свъзразани с националния интерес, макар шарената коалиция ", това съобщи ръководителят на парламентарнта група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров, пред Българска национална телевизия във връзка поисканата оставка на военния министър Стефан Янев и дали тя е поискана поради наложения публичен напън.

" Ние сме признателни на ген. Янев за неговата работа в МО, за експертизата, която донесе и визията за развиване на армията. В случая обаче НАТО и Европейски Съюз би трябвало да приказват с един мощен глас, с цел да вървим всички дружно към деескалация на спора и договаряния за прекъсване на военните дейности ", добави той и дефинира казусът със обстановката с военния министър като " разминаване в позициите ", а не " неточност " на Янев.

" Изключително значимо е в този миг да имаме обща позиция и държавното управление да приказва в един глас и дружно с европейските си сътрудници да следва стъпките за решение на спора ", сподели още Гюров.

" Както знаете в Народно събрание одобрихме даване на филантропична помощ за Украйна. Сега с Българския червен кръст се преглеждат описи с най-важните неща - храна, вода, палатки, облекла, които ще бъдат предоставени на Украйна ", акцентира той и посочи, че казаното от премиера Кирил Петков, че България ще окаже логистична и военна помощ на Украйна, минава първо през гласоподаване от депутатите.

" В този миг доказаната информация от премиера е, че България няма да дава самолети и военни в Украйна ", акцентира Гюров и отхвърли да има информация към страната ни да е отправено сходно искане.

" Това, което ние ще създадем е всички решения, които взимаме да са съгласувани с общата позиция и тактика на Европейски Съюз за Украйна ", сподели още депутатът от Политическа партия.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР