В никакъв случай няма нова коалиция в парламента, стана след

...
В никакъв случай няма нова коалиция в парламента, стана след
Коментари Харесай

И ГЕРБ отричат нова коалиция, а обещават да няма лобистки закони в НС

В никакъв случай няма нова коалиция в Народното събрание, стана след доста отстъпки. Това разяснява в края на днешния парламентарен ден Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Компромисът се наложи, тъй като си даваме сметка, че би трябвало да има една коалиция за избора на ръководител, разясни тя.

Не сме водили диалози и парламентарните групи не са се договаряли по какъвто и да е въпрос, безапелационна е Атанасова.

Тя добави още, че работата на Народното събрание ще става с съвместен надзор и никой няма да съумява да внася лобистки ремонти или правно неиздържани текстове. " Ще имаме съвместен надзор сред групите и това е гласуваното доверие от българските жители никой да не ръководи самичък ", уточни тя.

Атанасова няма пояснение на държанието на Политическа партия, тя вижда " благоприятни условия за процедурно бавене на избора, тъй като всичко било конкретизирано преди предлагането им за 15 минути отмора ".

Атанасова се надява да не се случи същото с образуването на комисиите и техните ръководители, да има представители като ръководители от всички групи. " Следва духът на консенсуса да продължи и да има съразмерно систематизиране ", сподели тя.

Искаме да заявим различен тип работа в законодателния орган, заключи Атанасова, давайки за образец, че към този момент има импортирани 25 законопроекта, следва избор на Комисия за правилника за работа на Народно събрание в най-кратък период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР