В никакъв случай няма да дадем на никого нито един

...
В никакъв случай няма да дадем на никого нито един
Коментари Харесай

Джапаров: Няма да дадем нито 1 квадратен метър от земята си

„ В никакъв случай няма да дадем на никого нито един квадратен метър земя, която сме наследили от нашите предшественици. Твърдо пазиме националните си ползи! ", сподели президентът на Киргистан Садир Джапаров.

Въпросите за делимитация и демаркация на киргизко-таджикската граница остават на дневен ред. „ Както историята сподели, граничният въпрос е комплициран въпрос, който изисква огромно внимание и самообладание “, споделя президентът.

Мащабните конфликти на границата сред Киргизстан и Таджикистан започнаха сутринта на 16 септември. Страните се упрекнаха взаимно в обстрел. Цял ден продължиха яростните боеве сред военните на двете страни съвсем по целия периметър на границата. Прекратяването на огъня беше реализирано едвам с настъпването на нощта. Киргизката страна заяви за 24 убити и 103 ранени свои жители вследствие на конфликти.

Сблъсъците бяха възобновени в събота сутринта. Страните се упрекнаха взаимно в нарушение на съглашението за преустановяване на огъня.

Киргизко-таджикският сектор от държавната граница постоянно се трансформира в зона на спор сред локалните поданици и граничните чиновници на двете страни. Причината за това са неделимитираните територии, където е невероятно да се дефинира по какъв начин минава границата сред страните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР