В никакъв случай не може да става дума за натиск

...
В никакъв случай не може да става дума за натиск
Коментари Харесай

Доц. Ташев: Няма натиск върху България за РСМ

В никакъв случай не може да става дума за напън върху България, това е медийна война, игра на нерви от Скопие, която ние не водим добре. Това съобщи пред Нова нюз доцент д-р Спас Ташев от Българска академия на науките, член на Смесената историческа комисия България - РСМ. По думите му има разнобой сред българските институции във връзка с българската политика по проблема.

" Забравяме да подчертаем, че ще дадем зелена светлина за участието им при избрани условия. Скопие работи интензивно в Съединени американски щати, има своя стратегия аа лобизъм с дълбоки обичаи, датиращи от времето на Югославия. България изостава в отстояването на нашата позиция оттатък Океана, по тази причина пробивът на РСМ е явен. По-скоро обаче приказваме за американски напън върху тях, защото обстоятелствата за потъпкване на правата на индивида няма по какъв начин да бъдат подценени, заради което Америка се преценява с нашата позиция ", разяснява още доцент Ташев.

Според него сега се стартира концепцията, че България и РСМ разискват вид за облекчаване на нашите претенции, само че няма изясненост по какъв начин ще стане това. Относно проблема с " изрязания " министър председател на Македония от добила известност фотография на Кирил Петков с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен от конференцията по сигурността в Мюнхен, той счита, че е образец за обстановка вид " гузен негонен бяга ". 

" Това е груба неточност, обикновено беше фотографията да се появи в истинския си тип ", означи той. За него сме на стадия на положителните пожелания. Скопие e крачки напред, мисли мултиперспективно. Чакаме резултати, в случай че има такива, ще приветстваме даването на зелена светлина за договарянията за участие. Ако няма, ще продължи тихата война на нерви, с цел да отстояваме националния си интерес ", счита доцент Спас Ташев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР