В никакъв случай не мога да кажа, че трябва да

...
В никакъв случай не мога да кажа, че трябва да
Коментари Харесай

В никакъв случай не трябва да бъдем спокойни. След срещата на службите с премиер и депутати

" В никакъв случай не мога да кажа, че би трябвало да бъдем спокойни. Напротив - службите, Министерство на вътрешните работи, би трябвало да имат изключителна зоркост. Ние имаме доста общности тук, които се ненавиждат, доста би трябвало да сме деликатни. Имаме и атентат в Сарафово, още по-внимателни би трябвало да бъдем. "

Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заключи в " персонално мнение " като човек, който разбирал от тези неща (той е някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи и някогашен бодигард), провелата се през днешния ден " различна среща " за рецесията в Израел сред шефовете на служби, премиера и представители на парламентарните групи, кръстена " Председателски съвет ".

Както Клуб Z писа, през вчерашния ден президентът Румен Радев свика " консултативна среща ", с цел да избегне свикването на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), в който по закон вземат участие ръководителите на парламентарниите групи. Мотивът - нямал им доверие. На диалога на " Дондуков " 2 се отзоваха ротационните министър председатели Николай Денков и Мария Габриел. Отказа обаче ръководителят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ), както и Министерство на вътрешните работи министърът и основният секретар на министерството - Калин Стоянов и Живко Коцев.

Това неиминуемо породи сериозни мнения - какви сигнали изпращат институциите към жителите във времена на рецесия, като не могат да седнат на една маса, а си измислят несъществуващи формати, от които взаимно се изключват.
 Снимка Народно събрание
За Борисов, оказа се, Денков е отговорен за това, че Румен Радев отхвърля да свика КСНС. 

" Въпросът не е към мен, а към тези, които ги провеждат (срещите). Денков, в случай че е имал предпочитание да отидат партийни водачи, щеше да желае КСНС и да отидат партийни водачи ", съобщи Борисов. 

На напомнянето, че не зависи от него, Борисов се разсърди:

" От него зависи дали да взе участие, или не. Насила не го карат. Ако той е желал да отидат партийни водачи, щеше да го сложи на Радев и да отидат партиите. Той отишъл самичък. "

Малко след Борисов приказва и министър председателят, който приказва и през вчерашния ден след " консултативната среща ".

По значимия въпрос - за това какви опасности пред страната разпознават службите, Денков уточни, че сега е увеличена защитата на основни обекти - " там където се събират хора - гари, пристанища, летища ".

" Непосредствена опасност няма за България, като се изключи обекти, свързани с израелската страна, каквито са посолствата, синагогите, туристическите групи - там би трябвало да се внимава и всички страни в ЕС го вършат " - добави министър председателят.

По думите му има риск и от бежанска вълна, който не би трябвало да се подценява, само че такава не се чака към България на този стадий.

Деков бе вкаран в пояснителен режим по рецензиите на Борисов, че е бил нощес на " Дондуков " 2. Той считал, че институциите би трябвало да работят дружно, по тази причина отишъл. Преди това обаче споделил на партийните водачи от обединенията от болшинството, че ще взе участие, въпреки да имало апели за протест и от негова страна.

" Градусът беше понижен през вчерашния ден, по тази причина отидох. Това не е среща на Николай Денков с Румен Радев, а среща премиер-президент ", заключи той.
 Снимка Народно събрание
На рецензиите на президентския секретар по сигурност и защита Димитър Стоянов в Българска национална телевизия тази заран - че Денков е забранил на министъра на вътрешните работи и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да вземат участие, вторият отвърна:

" Форматът на тази среща не беше доста явен, ние с Мария Габриел можем да представляваме държавното управление ", уточни тоой и добави, че службите по този начин и по този начин са длъжни да дават информация и на кабинета. - " Аз не съм им разпоредил, споделих им, че няма особена потребност от това да се явяват. Голяма част от времето беше отдадено на техническото преоборудване на армията - какво ще прави министърът на вътрешните работи на тази полемика. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР