В никакъв случай не е съмнително, че Ахмед Доган е

...
В никакъв случай не е съмнително, че Ахмед Доган е
Коментари Харесай

Експерт: Не е съмнително, че Ахмед Доган е купил 70% от ТЕЦ-Варна

" В никакъв случай не е подозрително, че Ахмед Доган е купил 70% от ТЕЦ-Варна, тъй като това е доста значима централа ", разяснява енергийният специалист Иван Хиновски в студиото на " Тази заран " по bTV.

Справка в Търговския указател демонстрира, че компанията " Сигда ", която има ТЕЦ-Варна, се ръководи от някогашния транспортен министър Данаил Папазов. След 4 септември собствеността е поделена сред двете му деца и Ахмед Доган. Почетният ръководител на Движение за права и свободи държи 70%, а Ивелина и Станислав Папазови си поделят останалите. За какъв брой е подписана договорката не е ясно.

По думите на Хиновски централата била в тежко финансово състояние, само че тази договорка несъмнено е позитивна за българската енергетика.

" Тази електроцентрала е основна за Европа ", съобщи Хиновски. Той акцентира, че страната няма нищо общо с тази договорка. Новият притежател ще обнови ТЕЦ-Варна, акцентира специалистът.

Хиновски е безапелационен, че ТЕЦ-Варна ще бъде употребена като газова централа. По думите му най-апетитната част от централата е пристанището, може да бъде употребявано като " Натовско " пристанище, тъй като дава отговор на всички критерии.

Той разяснява още, че Доган е доста съвременен политик, интересува се от разнообразни браншове, където има развиване, и това е един доста интелигентен ход.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР