В никакъв момент и под никаква форма не е обсъждана

...
В никакъв момент и под никаква форма не е обсъждана
Коментари Харесай

МОН: Стихотворението Аз съм българче е задължително за всички ученици в България

В никакъв миг и под никаква форма не е обсъждана смяна в проучването на стихотворението „ Аз съм българче “ от Иван Вазов.

 

Това се показва в позиция на Министерството на образованието и науката.

 

Повод за нея са „ поредност от погрешни внушения на политици, които през последните дни популяризират подправени изказвания, свързани с творбата и проучването ѝ в българските учебни заведения ", разясняват от ведомството.

 

Ето какво още се споделя в позицията на МОН:

Стихотворението „ Аз съм българче “ се учи още в първи клас. В утвърдената образователна стратегия на МОН, която е наложителна за всички учебни заведения в Република България, е записано, че учениците би трябвало да могат да рецитират творбата. Внушенията, че са вероятни промени поради непознати жители, са лишени от смисъл, защото в България от години има възпитаници с друго поданство, които се образоват в българската просветителна система. За тях важат същите правила и в този смисъл те би трябвало и се научават да рецитират „ Аз съм българче “ още в първи клас. Опитът демонстрира, че това не съставлява компликация за децата.

 

Само преди няколко месеца завърши прегледът на образователните стратегии, включително в тези за първи клас. Нито в крайните текстове, нито в хода на разискванията, са били коментирани каквито и да е промени, свързани със стихотворението „ Аз съм българче “. Това е още едно доказателство, че сходни разисквания не са водени по никакъв метод в никакъв миг в Министерството на образованието и науката.

 

МОН за следващ път приканва политиците да не спекулират с българското обучение с политически претекстове – сходни дезинформации са освен нездравословни, само че и рискови.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР