В Нидерландия днес започнаха 3-дневни парламентарни избори, които се провеждат

...
В Нидерландия днес започнаха 3-дневни парламентарни избори, които се провеждат
Коментари Харесай

В Нидерландия започват 3-дневни парламентарни избори

В Нидерландия през днешния ден започнаха 3-дневни парламентарни избори, които се организират в изискванията на започваща трета епидемиологична вълна, съобщи Българска телеграфна агенция.

В понеделник и вторник ще упражнят правото си на избор по-уязвимите група, а в сряда - всички останали. В някои общини ще има изборни секции, в които ще може да се гласоподава, без да се слиза от колата, а в Амстердам ще бъде разкрита секция за велосипедисти. Около 2,4 милиона гласоподаватели, които са на възраст над 70 години, имат право да гласоподават по пощата. 

Нидерландия е в локдаун от средата на януари. Забранено е събирането на повече от двама души, заведенията за хранене и питейните заведения са затворени, въведен беше и вечерен час, само че за тази мярка в дните на изборите ще бъде направено изключение. 

Рекордните за последните няколко десетилетия общо 37 политически обединения ще се борят за 150 места в долната камара на Народното събрание. Съставът на 75-членната горна камара се попълня от провинциалните парламенти. Изборите в страната са следени деликатно в целия Европейски Съюз. Нидерландия е петата стопанска система в Еврозоната и най-силният глас след Германия в поддръжка на финансовата дисциплинираност. 

Правителството на премиера Рюте падна през януари - броени седмици преди постоянните избори, поради скандал по отношение на принуждаването на близо 20 хиляди родители, безпричинно обвинени в измами, да върнат надбавки за своите деца. 

Въпреки това десноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте води в социологическите изследвания, въпреки че към момента доста хора не са решили дали ще гласоподават, отбелязва Асошиейтед прес. Рюте (54 г.) е управлявал страната повече от 10 години, последните четири от които отпред на четирипартийна коалиция. Ако завоюва още един четиригодишен мандат, той може да стане най-дълго управлявалият нидерландски министър-председател. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР