В нея участват над 3000 служители на МВР Провежда се

...
В нея участват над 3000 служители на МВР Провежда се
Коментари Харесай

Извънредно: 56 души са задържани при акция Бяло

В нея вземат участие над 3000 чиновници на Министерство на вътрешните работи

Провежда се акция „ Бяло “ – страната с удар против разпространителите на опиати. В ранните часове на деня е почнала интервенцията против разпространяването на наркотични субстанции.

Вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи, че са задържани 56 души. В акцията вземат участие над 3 000 чиновници на полицията, Жандармерията и Гранична полиция.

Проверяват се над 150 обекта, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По информация на NOVA се претърсват домовете на известни имена от престъпния контингент, които са били обект на предходни следствия за разпространяване на дрога. 

Акцията цели ограничение на наклонността за всеобщо разпространение на наркотични субстанции и е първата от месеци насам, която организират взаимно прокурори и служители на реда в цялата страна. 



„ Акцията е в цялата страна, по мои инструкции, със заповед на основния секретар, от 00:00 часа стартира акцията. Акцията е огромна, с доста наши сили. Отдавна не сме имали толкоз огромна акция. Удовлетворително за мен е, че протича в доста положително взаимоотношение с прокуратурата ”, сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

„ Налице са притеснителни трендове с разпространяването на опиати, най-много към учебни заведения, с ръководене на МПС след приложимост на опиати. Във връзка с това прокуратурата от месеци прави разбор на досъдебни производства за разпространяване на опиати към учебните заведения. Създава се съгласуваност по места със структурите на Министерство на вътрешните работи за реализиране на резултати в противодействието на разпространяването на опиати ”, сподели Гешев.

Прокуратурата предпочитано през днешния ден и идващите дни ще работи по случаите, които открият сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, сподели основният прокурор Иван Гешев.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР