В нея те изразяват и одобрението си от страна на

...
В нея те изразяват и одобрението си от страна на
Коментари Харесай

Болниците подкрепиха зелените сертификати с декларация

В нея те показват и утвърждението си от страна на работещите в лечебните заведения за болнична помощ да се показва здравен документ, съобщи пресцентъра на здравното министерство.

Представителите на лечебните заведения акцентират, че в актуалната поредна вълна с повишен брой инфектирани с COVID-19 здравната система и лечебните заведения, в които се лекуват тези пациенти и хора с разнообразни болести, само че също нуждаещи се от своевременна болнична помощ, са изправени пред следващото тестване. В декларацията се отбелязва още, че е въпрос на персонална и социална отговорност всеки, работещ в системата на болничното опазване на здравето, където се концентрира лекуването на тези пациенти, да одобри и да се съобрази с новите ограничения, които, от здравна и от позиция на развиването на пандемията в България все още, са верни.

Според болничните сдружения четвъртата вълна е задоволително сериозна и тежка. Изисква се съответен отговор, макар провокациите, с които се сблъскват всички работодатели и лечебните заведения при организацията на работата по новите правила.

ББА, НСЧБ и НСОМБАЛ обръщат внимание, че към този момент има задоволително ваксини, с които значително се взема решение казусът с тежките случаи на протичане на болестта и се понижават случаите на летален излаз. Те напомнят, че пътят за излизане от здравната рецесия неизбежно включва и неуместните за всички ни ограничавания, към които се постанова да се приспособяваме. Те са единствено краткотрайни и са едни от най-либералните в Европа, само че са наложителни, в случай че не желаеме цялостно затваряне на страната ни и активиране на механизма за „ гражданска отбрана “ по линия на Европейски Съюз.

Болниците показват, че обществото би трябвало да покаже взаимност и съпричастност на лечебните заведения, защото те понасят най-голямата тежест на пандемията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР