В нея ще могат да се обучават до 17 студенти

...
В нея ще могат да се обучават до 17 студенти
Коментари Харесай

Лаборатория по роботика отвори врати в ТУ-София

В нея ще могат да се образоват до 17 студенти по едно и също време

Новата лаборатория на ТУ-София е оборудвана със модерни индустриални технологии

Модерна база с промишлени роботи и модерни индустриални технологии отвори порти тази седмица в Техническия университет – София. Лабораторията „ Роботика и автоматика “ се намира на 2 етаж в блок 9 на университета.

Новата образователна база е оборудвана от българската инженерингова компания „ Ехнатон България “, в партньорство с „ Мицубиши Електрик “. Тя разполага с промишлен робот MELFA, 4 броя разнообразни като вид и функционалности индустриални стендове, 3D-принтер и програмен продукт за техническо зрение.

Инвестицията в просвета и развиване на територията на университета е част от съдействието сред бизнеса и образованието, подчертаха от ТУ-София. В лабораторията ще могат да се образоват до 17 студенти по едно и също време, като за всеки от тях е обезпечено самостоятелно работно място.

Индустриален робот MELFA е част от оборудването на лабораторията

Оборудването е конфигурирано по този начин, че стендовете са свързани с работните места в мрежа, т.е. всеки студент ще може да ръководи всички стендове от своето място. По този метод бъдещите инженери ще имат опция да усвоят нововъведенията в промишлеността и свържат знанието с приложния опит.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР