В неприсъствено заседание на Министерския съвет, третото правителство на Бойко

...
В неприсъствено заседание на Министерския съвет, третото правителство на Бойко
Коментари Харесай

Без присъствие: Предложение за не повече от 11 лева партийна субсидия по закон, със задна дата

В неприсъствено съвещание на Министерския съвет, третото държавно управление на Бойко Борисов публично предложи изменение в Закона за политическите партии, с което дотацията за влезлите в Народното събрание партии, както и тези с над 1% взети действителни гласове на парламентарни избори, само че под 4%, да е 11 лв. за един автентичен глас . Изричното конкретизиране в предлагането е, че тази дотация се дава за фактически получен от партията или обединението глас, а не се преразпределят и гласове, които са дадени за партии, обединения или претенденти, спечелили под 1% от гласовете.
Всъщност, предлагането на държавното управление е смяната да е със задна дата. " Предложеният метод на пресмятане на общия размер на държавната дотация за политическите партии и обединения ще бъде отвеян за интервала от 26.05.2016 година до изплатената към 30.04.2019 година и икономията за бюджета би възлязла на 18,6 млн. лв. ", пишат от държавната пресслужба.
Партийни настройки
Масово партиите в Народното събрание не разясниха абсурда, откакто се разбра, че през предходната година са взели над 6,5 млн. лв. повече, в сравнение с би трябвало. Официални партийни позиции не бяха оповестени, имаше единствено изказвания от ГЕРБ - на Бойко Борисов, и на зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, само че те бяха след заложени категорично към тях въпроси.
" Ние ясно сме споделили, че може да се понижава дотацията, можем да участваме в това, само че не би трябвало да се оставят партиите в ръцете на алените олигарси ", гласеше есенцията на позицията на Борисов.
" В тази обстановка Българска социалистическа партия получава средства посредством решение на бюджета. Бюджетът е формалният документ, който внася държавното управление. Дали има нарушаване или не – уповавам се прокуратурата в най-скоро време да каже, както сподели за инспекцията на жилището на Горанов (бел. ред. - досега прокуратурата не е оповестила дали е завършила с инспекцията по отношение на вероятен спор на ползи на Горанов). Очакваме отговор ", изясни Добрев предната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР