В неотдавнашна дискусия в своя канал в YouTube бившият американски

...
В неотдавнашна дискусия в своя канал в YouTube бившият американски
Коментари Харесай

Дългът на САЩ ще “погребе” долара – Рон Пол

В неотдавнашна полемика в своя канал в YouTube някогашният американски конгресмен Рон Пол изрази опасенията си по отношение на щатския $, като съобщи, че е даже закъснява със забележителния спад заради възходящия държавен дълг.

Той означи, че централните банки и частните лица усилват златните си запаси, което демонстрира спад в доверието в щатския $.

Като конституционалист Пол счита, че съществуването на $ е единствено краткотрайно, както е при множеството фиатни валути. Той посочи, че някои хора са предсказали окончателния завършек на $ още от съглашението от Бретън Уудс през 1944 година, което утвърди $ като съществена валута в интернационалната търговия.

Според Пол дълготрайността на $ е под въпрос, изключително като се имат поради бързо растящите лихви по държавния дълг, които се чака да доближат трилиони долари за къс интервал от време. Той загатна, че хората с стопански знания и здрав разсъдък виждат, че тази обстановка е неустойчива.

Процесът на подмяна на $ с нова световна валута ще бъде дълъг и комплициран, макар че отношението към $ към този момент стартира да се трансформира. Централните банки и частните лица от ден на ден влагат в злато, до момента в който отрицателните настроения към $ стават все по-разпространени.

Въпреки това Пол призна, че отводът от $ като международна аварийна валута няма да стане за една нощ. Въпреки минусите на зелените пари и грешките в икономическите политики, валутата към момента заема преобладаваща позиция и ще са нужни обилни старания, с цел да се сътвори аварийна валута, която да я размени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР