В неотдавнашен доклад на CryptoCompare се подчертава, че Binance, най-голямата

...
В неотдавнашен доклад на CryptoCompare се подчертава, че Binance, най-голямата
Коментари Харесай

Binance доминира пазарът на криптовалути с рекорден обем на търговия

В скорошен отчет на CryptoCompare се акцентира, че Binance, най-голямата централизирана крипто борса в света, е отбелязала доста нарастване на пазарния си дял.

Според данните на CryptoCompare пазарният дял на Binance се е нараснал от 59.4% през януари до 61.8% през февруари. Докладът също по този начин разкрива, че спот размерите на Binance са достигнали рекордно висок пазарен дял от $504 милиарда, което съставлява нарастване от 13.7%.

Binance продължава да господства на пазара

За съпоставяне, на Coinbase, втората по величина криптоборса, през февруари са изтъргувани $39.9 милиарда, което бележи 29% спад по отношение на предходния месец. Междувременно, Kraken, третата по величина борса, означи спад от 11% с $19.3 милиарда изтъргувани през февруари.

Пазарният дял на Binance измежду тържищата за деривати също набъбна до 62.9%, което е най-високият месечен пазарен дял, регистриран в миналото за борсата. Следват OKX и Bybit със надлежно 14% и 13.3% пазарен дял.

Въвеждането на търговия с Биткойн с нулева такса от Binance беше несъмнено като забележителен фактор, способствуващ за нейната доминация.

Усилията на Binance за разширение на активността в международен мащаб също способстваха за усилване на господстващото ѝ състояние във връзка с размера на търговията. Въпреки мечия пазар Binance усили напъните си за световно разширение като сполучливо се записва като снабдител на финансови услуги в Нова Зеландия и Франция, Испания и Италия на пазари като Южна Корея и Япония.

Според анализаторите притокът на нови търговци към борсата в резултат на това разширение в допълнение е засилил преобладаващата позиция на Binance във връзка с размера на търговията.

Регулаторен надзор на Binance

Binance обаче е обект и на все по-засилен регулаторен надзор от страна на регулаторите в Съединени американски щати и други страни. Този надзор провокира боязън, неустановеност и подозрения към Binance.

Това накара борсата да понижи някои задължения, базирайки се на отрицателните вероятности на промишлеността във връзка с регулаторната изясненост и приемане в Съединени американски щати.



Междувременно, криптотърговците бързо се отдръпват от стабилната монета Binance, BUSD , което докара до 60% спад в предлагането от средата на февруари. Този спад на предлагането е резултат от дейностите на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) против емитента на стабилната монета – Paxos, който я класифицира като скъпа книга.

Заключение

През месец февруари тържищата за криптовалути означиха 4.01% растеж на комерсиалната интензивност както на спот, по този начин и на деривативните пазари – наклонност, която подхожда на актуалното нищожно повишаване на възвръщаемостта на BTC и ETH .

Това нарастване на размера може да се отдаде и на нарасналата волатилност и поемането на риск, които характеризират криптопазарите от началото на 2023 година, което е забележима разлика по отношение на края на миналата година.

Въпреки това си коства да се означи, че този растеж би трябвало да се преглежда в светлината на обстоятелството, че размерите към момента остават доста по-ниски, със спад от 71% по отношение на историческите върхове, регистрирани през май 2021 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР