В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу

...
В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу
Коментари Харесай

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В непредвиден поврат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с присъединяване си в хакерската офанзива против Bitfinex дружно със брачната половинка си Хедър Морган, в този момент се трансформира в основен очевидец на държавното управление на Съединени американски щати.

Според отчет на Bloomberg Лихтенщайн се е явил в съда във вторник, като е предложил съдействие на американските управляващи по дело за пране на пари във Вашингтон.

По време на показанията си той в детайли е описал методите, които е употребявал, с цел да извърши кражбата на BTC от крипто борсата Bitfinex – закононарушение, което му е донесло почти 120,000 BTC през 2016 година Той призна, че е прониквал в системите на Bitfinex в продължение на няколко месеца, преди в последна сметка да избяга с криптовалута на стойност милиарди долари.

Освен това 36-годишният мъж, родом от Съветска Русия, разкри, че е компрометирал самостоятелни сметки и на други тържища за криптовалута като Kraken и Coinbase. В устрема си да обясни аргументите за дейностите си, Лихтенщайн уточни финансовите компликации със своя софтуерен стартъп като забележителен фактор, който го е предиздвикал да злоупотреби с борсата.

След обира Лихтенщайн употребявал услуги като Bitcoin Fog, с цел да изпере откраднатите средства. Той призна, че в допълнение е трансферирал част от противозаконните облаги посредством крипто тържища, като е употребявал сметки, добити посредством дарк уеб под имената на други лица.

Макар да загатна, че е прекратил потреблението на Bitcoin Fog заради откриването на по-добри други възможности, съгласно оценките двойката е съумяла да изпере почти $4.5 милиарда под формата на Биткойн все още на задържането им.

Въпреки сполучливото изземване на към $3.6 милиарда от държавното управление на Съединени американски щати, това към момента е най-голямото изземване на криптовалута в историята. Този запор накара компанията за киберсигурност PeckShieldAlert да изрази угриженост през 2023 година във връзка с Биткойн портфейл, съдържащ към 94,643 BTC, за които се твърди, че са под държавно настойничество.

Такива високопрофилни конфискации способстват за забележителните наличия от Биткойн на държавното управление на Съединени американски щати, демонстрирайки една от тактиките им в битката с закононарушенията, свързани с криптовалута. Решението да се употребява Лихтенщайн като очевидец може да значи още една стратегическа маневра на американските управляващи в оправянето с сходни проблеми

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР