В необичайна обстановка днес, 29 октомври 2021 г., медиците посрещнаха

...
В необичайна обстановка днес, 29 октомври 2021 г., медиците посрещнаха
Коментари Харесай

35 години от създаването си отбеляза УМБАЛ Света Марина – Варна

 В необикновена конюнктура през днешния ден, 29 октомври 2021 година, медиците посрещнаха 35-годишнината от основаването на най-голямата и високотехнологична болница в Източна България – УМБАЛ " Св. Марина “ – Варна. На церемониален медицински съвет, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, изпълнителният шеф проф. доктор Силва Андонова поздрави всички лекари и сестри с празника, благодари на хората, които са управлявали болничното заведение и с усилена работа и предпочитание за развиване са постигнали най-високите европейски условия за качество. Тя се обърна към лекарите, сестрите и чиновниците с думите: " Днес честваме 35 години от откриването на университетската болница. Всичко е почнало с възторг! Съградено е лечебно заведение за пациентите, което, макар компликациите и с помощта на приемствеността сред другите управления, е израснало до високотехнологична болница. Днес ние имаме привилегията да работим и да образоваме студенти в тази болница “. На медицинския съвет участваха също основните лекари и изпълнителни шефове на болничното заведение в годините от 1986 до през днешния ден: доцент доктор Христо Ганчев, проф. доктор Красимира Кисьова, проф. доктор Красимир Иванов, проф. доктор Жанета Георгиева и проф. доктор Валентин Игнатов, както и основната сестра в интервала 1986–2013 година Ангелина Славова, които за минути се върнаха в 35-годишната история на болничното заведение с кино лентата на университетската телевизия MuVi.tv.

В обръщението си проф. Андонова сподели още: " От две години работим в една изключителна обстановка. Въпреки страха от незнайното първоначално, макар напрежението на всекидневието, макар към този момент насъбраната отмалялост, с помощта на безрезервната отдаденост към пациентите, на високия професионализъм на всички чиновници на болничното заведение, ние продължаваме и съумяваме да изпълняваме своите отговорности да предоставяме качествено лекуване на пациентите “. На територията на лечебното заведение са разкрити 411 болнични кревати за лекуване на пациенти с Covid-19, от които 44 интензивни. Общо 17 от клиниките и отделенията са преструктурирани в звена за лекуване на пациенти с коронавирусната зараза. Повече от 557 чиновници – медицински и немедицински личен състав, обслужват приетите в болница пациенти с Covid-19. Останалите чиновници на структурите за диагностика и лекуване обезпечават нужната навременна, качествена и цялостна по размер болнична здравна помощ на пациентите с всевъзможни други болести в незабавно положение от цяла Североизточна България.

В южния парк на болничното заведение бяха засадени 35 дървета от досегашните ръководители на лечебното заведение, от членовете на консултативния съвет и от дългогодишни чиновници на УМБАЛ " Св. Марина “ – Варна.

По мотив годишнината на първия етаж на болничното заведение бе конфигурирана галерия с фотографии, която наблюдава цялостното развиването на лечебното заведение от неговото основаването до през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР