В необичайна и много креативна кампания за бразилоското издание на

...
В необичайна и много креативна кампания за бразилоското издание на
Коментари Харесай

Това е лицето на бразилската корупция

В необикновена и доста изобретателна акция за бразилоското издание на " Форбс ", рекламна организация " Огилви " в страната сътвори компютърно генериран сплотяващ облик, който съставлява лицето на бразилската корупция. 

Изобразеният мъж е кръстен Рик Бразилски. Ако съпоставим неговото положение с това на най-богатите хора в света съгласно " Форбс " през 2018 година, той би бил 8-мият милиардер в света. 

Така наподобява лицето на корупцията с бяла якичка в корпоративния бранш на Бразилия, акцентират създателите на акцията.

Корупцията съществува на всички места по света, само че в някои страни като Бразилия тя има изключително застрашителни размери. Целта на облика на Рик е да напомни за тежките корупционни злоупотреби особено в Бразилия. Трудно е да се дефинира тъкмо какъв брой пари гълтам корупцията и какъв брой коства на страната годишно, само че съгласно клон на бразилската федерална полиция те са към 61 милиарда $.

Толкова е богат нападателният и блажен Рик. 

Образът на Рик Бразилски е основан с потребление на изкуствен интелект, благодарение на софтуерните компании Nexo и Notan. Неговото лице включва привички на консумация и даже е основан по типа на водещи фигури от корпоративния бранш в Бразилия, хванати и наказани за корупция при две огромни следствия. Включени са също данни от голям брой медийни репортажи, 150 фотоси на хора, упрекнати в корупция, изказвания, изявленията, книги. 

Проектът е бил стартиран преди 8 месеца. Той е воден от публицист и създател. 

" Идеята на господин Рик Бразилски е да насочим вниманието към корпуционните данни ", разяснява Клаудио Лима, основен креативен шеф на организация " Огилви " Бразилия. " Списъкът на " Форбс " е водещ инструмент, който да помогне за разбирането на чистото благосъстояние на милиардерите. Следователно, проявлението, че корупцията може да генерира толкоз огромно положение е най-хубавият метод, с който списанието разполага, с цел да се бори с казуса ", споделя той. 

Рик Бразилски би бил една от най-влиятелните фигури в страната, в случай че в действителност съществуваше, а по някакъв метод в действителност и го има.

Той ще дебютира с наличие в изданието на списанието на 16 април. 

Как ли би изглеждало лицето на корупцията в България и по какви ли фактори би се определило?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР