В него участват 20 партньори от Гърция, България, Румъния, Италия,

...
В него участват 20 партньори от Гърция, България, Румъния, Италия,
Коментари Харесай

Несебър е част от международен туристически проект за близо 3 млн. лв.

В него вземат участие 20 сътрудници от Гърция, България, Румъния, Италия, Хърватия, Албания, Франция, Турция и Украйна

Община Несебър стартира работа по нов туристически план - TOURAL, който се извършва в границите на Програма „ Хоризонт Европа “ с финансовата поддръжка на Европейския съюз. Общият бюджет на плана е 2 999 927 евро. Продължителността му е 36 месеца и в него вземат участие 20  партньори от Гърция, България, Румъния, Италия, Хърватия, Албания, Франция, Турция и Украйна.

Общината е пилотен обект и ще взе участие при валидиране на плановите резултати и подходи.

Селските и отдалечени региони на Европейски Съюз показват необятно многообразие от прерогативи и  качества като в същото време са изправени пред неповторими провокации, главното от които е диверсификацията на икономическите действия отвън обичайните браншове: земеделие, горско и селско стопанство. Несъмнено  туризмът може да се трансформира в постоянна  опора за икономическото развиване на селските и отдалечени региони. Нов, неотдавна утвърден план, финансиран със средства от Европейския съюз, ще се изправи пред този тип провокации в идващите три години.

Мотивиран от посочените съображения, планът TOURAL се концентрира върху културния и креативен туризъм като мотор за стабилно развиване, в същото време отдавайки значение на условията на Плана за преход на туризма в Европейски Съюз в подтекста на интелигентните предложения–   многодестинационен, многоизмерен, благоприятстван от макрорегионалното съдействие в бранша. Проектът TOURAL предлага модел за подкрепяне на туристическото развиване на участващите райони, балансирайки растежа на градските им клъстери с неразработения капацитет за напредък на отдалечените и селските им региони. Подходът на плана е:

- многоизмерен във връзка с  допълнителните туристически вертикали/нишови браншове (подводно-културен и естествен туризъм, културен § креативен туризъм, културно-научен туризъм, сребърен туризъм);

- учреден на присъединяване при взаимното основаване на проекти и туристически предложения/услуги, общи бизнес модели, туристически артикули и валидиране при внедряване на дребномащабни туристически услуги;

- интегриран във връзка с взаимното обмисляне и бизнес развиване с вериги за основаване на стойност, политики и трансгранично съдействие на макрорегионално равнище.

Обхватът на плануваните интервенции включва 3 района от Адриатическо-йонийския макрорегион (Италия, Хърватия, Гърция), и три района от Черноморския басейн (България, Румъния, Украйна).
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР