В неделя японски морски пехотинци използваха десантни машини, за да

...
В неделя японски морски пехотинци използваха десантни машини, за да
Коментари Харесай

Японски войски извършиха учение на остров, уязвим за нападение от страна на Китай

В неделя японски морски пехотинци използваха десантни машини, с цел да извършат симулирана офанзива на остров в покрайнините на Източнокитайско море, съобщи Ройтерс. Тяхната цел – да изтласкат нашествениците от територия, Токио счита за уязвима за нахлуване от страна на Китай.

Учението на югозападния остров Токуношима, провеждано в условия на високо напрежение в връзките със прилежащите страни Китай, Русия и Северна Корея, постави завършек на 11-дневна серия от учения в цялата страна, наречени 05JX. Тяхната цел е да покажат готовността на сухопътните, морските и въздушните сили на Япония да защитят територията и инфраструктурата на страната, в това число атомните електроцентрали.
" Целта на JX е да покаже, че в случай че има изключителна обстановка вследствие на нахлуване, ние сме в положение да реагираме ", съобщи военачалник Йошихиде Йошида, шеф на щаба на Обединения щаб на силите за самозащита, откакто следи учението на Токуношима.

Десантните машини на Сухопътните сили за самозащита бяха превозени от два десантни кораба на Морските сили за самозащита, закотвени в намерено море. Други военнослужещи дойдоха с полунадуваеми гумени лодки, а тежкото съоръжение беше пренесено до брега с военни кораби на въздушна възглавница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР