В неделя всеки трябва да направи информиран избор, ние сме

...
В неделя всеки трябва да направи информиран избор, ние сме
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: В неделя всеки трябва да направи информиран избор

В неделя всеки би трябвало да направи осведомен избор, ние сме за страна с правила. Силата на Републиканци за България е професионализмът и експертността на всички претенденти и екипа на партията. Това разяснява пред великотърновските медии ръководителят на Политическа партия „ Републиканци за България “ и лидер на листата в IV МИР Цветан Цветанов.
По думите му, опитите за провокации, които бяха правени в остарялата столица, след неделя би трябвало да останат в предишното.
Цветанов, който още от 2009 година в Народното събрание съставлява великотърновския район, бе безапелационен, че и като член на бъдещия парламент ще продължи да организира регулярните си приемни, по време на които се среща с доста жители, поема задължения – както по публично значими тематики, по този начин и в чисто човешки проект. „ Мога да погледна всеки търновец в очите, тъй като постоянно съм работил за решаването на действителни проблеми. Ще се включвам и отсега нататък във всяка благородна идея. Както и преди ще продължим да поддържаме присъединяване на великотърновски младежи в патриотичния Национален поход „ По пътя на Ботевата чета “, разяснява Цветан Цветанов.
„ Мога да се наемам изрично като лидер на листата, че с сътрудниците и отсега нататък ще пазиме ползите на района и на хората, както и всяко решение, което води до възстановяване на живота “, сподели Цветанов. Той напомни ролята му като депутат за препроектиране на трасето на Автомагистрала „ Хемус “, което към този момент минава по-близо до Велико Търново. Възстановеният мост край Шемшево, който, дружно с ремонта на пътя до Преображенския манастир, бе негов първи ангажимент като народен представител в 44-то Народно събрание, множеството инфраструктурни усъвършенствания в целия район, промененият статут на рушащото се учебно заведение в свищовското с. Царевец, което през днешния ден е център за гении, са измежду резултатите от персоналната ангажираност на Цветанов. Такъв позитивен резултат е налице и в Дебелец, където след интензивността на Цветан Цветанов бе избавен от закриване Домът за медико-социални грижи, който се преобразува в Център за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести.
По време на конференцията бе припомнена неговата роля и за разкриването на филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново, както и поддръжката, която той оказа на актуалното управление на ВТУ, в лицето на ректора проф. Бонджолов.
Днес, ВУЗ-ът към този момент е съумял да преодолее тежка рецесия, в която бе оставен след предходното ръководство, дружно с дълг от съвсем 6 млн лева, като даже са нараснали двойно заплатите на преподавателите.
„ Благодаря на ректора и декларирам, че и отсега нататък ще има моята поддръжка. Поемаме ангажимент, с всички вероятни механизми да работим за възобновяване престижа на Стопанската академия в Свищов “, сподели Цветанов и разяснява, че доста от партиите възприемат университетите като опция да развиват политическа активност, а това е неприемливо.
На конференцията Цветанов открои и слабостите в държавното ръководство.
„ Тревожна и тежка е констатацията в годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, а още по-тежка е тази в отчета на Световната банка, съгласно който сме най-зле по темпове на имунизация, има закъснение в подпомагането на бизнеса и на семействата в изискванията на пандемия. Правителството не съумява да се оправи и това е регистрирано в отчетите “, разяснява Цветанов.
 Цветан Цветанов: Не съм взел участие в задкулисие Цветан Цветанов: Не съм взел участие в задкулисие
Прекалено дълго време трупах незаслужено негативи. В чисто човешки проект постоянно съм бил безусловно наличен за всички хора, помагал съм...
Той дефинира като популистка мярка това, че през днешния ден заведенията още веднъж са отворени, тъй като бизнесът не знае какво може да чака. „ На мен ми е болно, тъй като желая да виждам Велико Търново с работеща стопанска система. Искам да защитим интереса на туризма и бизнеса – по тази причина ще настояваме всички ограничения, планувани в нашата стратегия да бъдат бързи и съответни “, сподели лидерът на великотърновската листа.
„ Не може повече да се продължава с сегашния модел на ръководство “, безапелационен бе Цветанов като съпостави актуалната обстановка с времето на Тройната коалиция от преди 2009 година
„ Не може бюджетът да се харчи през джипката, тъй като не всеки български жител може да се срещне с премиера по време на изненадващите му обиколки “.
Цветанов сподели още, че получава при диалозите си в страната много сигнали за опити за манипулативни дейности за изборния ден. Като образец даде община Твърдица, поданици на която през последните седмици са трансформирали адресите си и са минали към Гурково - общината, която постоянно дава за образец като най-голямото изменничество на ГЕРБ, която бе отстъпена на Движение за права и свободи. „ Има и сигнали че хора, гласуващи за ГЕРБ се пренасочват към Вътрешна македонска революционна организация, такива от Движение за права и свободи – също към този момент работят за тях “, разяснява Цветанов.
„ Явно ГЕРБ се тормозят, че може да са в изолираност в другия парламент и евентуално си подкрепят бъдещи съдружни сътрудници “, разяснява ръководителят на партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР