В неделя в София се проведе 16-ото издание на Китайски

...
В неделя в София се проведе 16-ото издание на Китайски
Коментари Харесай

В България се проведе състезанието Китайски езиков мост за гимназисти

В неделя в София се организира 16-ото издание на " Китайски езиков мост " за гимназисти. Състезанието се организира в многофункционалната зала на Институт " Конфуций " в София. 19 възпитаници в гимназиалните курсове на образование демонстрираха своите езикови умения и обраха аплодисментите на феновете.

Жана Тодорова от 18. СОУ " Уилям Гладстон " в София завоюва надпреварата с невероятния резултат от 98,5 точки и ще показа България на финалния стадий на състезанието в Китай.

На финала в Китай като фен ще участва и Васко Васков от 138.СУЗИЕ „ Проф. Васил Златарски “, който се класира втори с 97,2 точки.

16-годишната Жана Тодорова описа, че учи китайски от съвсем три години, като това за нея е отворило вратата към културата и хубостта на Китай и китайския език. Първоначално обмисляла да учи корейски, след това японски, само че " един ден чух една доста красива китайска ария в YouTube и по тази причина взех решение, че просто би трябвало да науча китайски и да бъда най-хубавата. “

Събитието се провежда от Посолството на Китайската национална република в България и Институт " Конфуций " в София, а съорганизатор е Институт " Конфуций " към Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ".
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР