В неделя в северната част на Косово ще се проведат

...
В неделя в северната част на Косово ще се проведат
Коментари Харесай

Гражданите на Северно Косово избират кметове в неделя

В неделя в северната част на Косово ще се проведат локални избори в общо 4 общини - Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавич и Звечан. Очаква се обаче изборната интензивност да бъде ниска, защото главната косовска сръбска партия съобщи, че ще бойкотира вота. Малка анкета на Euronews Сърбия удостоверява тази прогноза.

Премиерът на страната съобщи, че изборите са изключително значими, с цел да действат обикновено демократичните институции. Въпреки това и той планува ниска интензивност и прикани за гласоподаване.
Не е допустимо да продължаваме да отлагаме изборите, вършим го от 10 декември предходната година. Не можем да толерираме вакуум в институциите.
Албин Курти, министър председател на Косово

Този вакуум се сътвори, когато сърбите излязоха от институциите, ръководещи четирите общини в символ на митинг против уволнението на служител на реда, който не извършил решението на държавното управление в Прищина за промяната на сръбските регистрационни номера на колите с косовски.

Косовският избирателен закон не планува минимална изборна интензивност, само че партията Сръбска листа слага под въпрос легитимността на институции, определени от шепа гласоподаватели.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР