В неделя Турция отпразнува 98-ата годишнина от деня на победата,

...
В неделя Турция отпразнува 98-ата годишнина от деня на победата,
Коментари Харесай

Ердоган отбеляза ден на победата над гърците през 1922 г. и предупреди за Източното Средиземноморие

В неделя Турция отпразнува 98-ата годишнина от деня на успеха , която отбелязва проваляне на гръцките сили в борбата при Думлупинар през 1922 година, оповестява " Анадолу ".

" Нашите сериозни достижения в разнообразни области са най-ясният индикатор за нашата воля да защитим правата и ползите на страната си ", написа Реджеп Ердоган в паметната книга на Аниткабир.

" Решени сме да влезем в 2023 година, когато ще отпразнуваме 100-годишнината от нашата република , като по-силна, по-независима и по-просперираща страна в стопански, боен, политически и дипломатически проект ", написа още той.

Ердоган се обърна и към напрежението в Източното Средиземноморие , като означи, че " Турция , по-специално в Източното Средиземноморие, няма да се преклони на закани, заплашване и изнудван е, ще продължи да пази правата си, произлизащи от интернационалното право и двустранните съглашения. "

" С успеха на 30 август 1922 година бе оповестено на целия свят за следващ път, че тези земи са нашата безконечна татковина . Неслучайно тези, които се пробваха да изключат страната ни от Източното Средиземноморие и тези, които се пробваха да нахлуят в страната ни преди век, са едни и същи нашественици ", добави Ердоган.

Ердоган разгласи в Анкара, че Турция ще стартира галактически тествания на своите ракетни мотори с течно гориво . " Бих желал да разглася началото на първите галактически тествания на създадена от нас технология за ракетни мотори с течно гориво ".

В началото на тази година Ердоган даде обещание стартирането на национална галактическа стратегия през 2020 година, за да се причисли към редиците на Китай, Съединени американски щати, Индия и Русия .
 Турция плаши Гърция с война, в случай че разшири териториалните си води в Егейско море
Турция плаши Гърция с война, в случай че разшири териториалните си води в Егейско море

Това щял да бъде " проблем бели "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР