В неделя ще се задържи ветровито, а температурите чувствително ще

...
В неделя ще се задържи ветровито, а температурите чувствително ще
Коментари Харесай

Топло, но ветровито в събота

В неделя ще се задържи прохладно, а температурите сензитивно ще се намалят.

Минималните температури в множеството региони през днешния ден ще са сред 8° и 13°, в София към 9°, а оптималните едва ще се намалят и ще са сред 17° и 22°. Облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и тук-там ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Почти без превалявания ще е в Югоизточна България.

Ще продължи да духа сдържан, тук-там и мощен югозападен вятър, който по здрач ще стартира да отслабва и ще се ориентира от запад. В 8 области от Югоизточна България и на север от планините остава в действие предизвестие за пориви над 86 км/ч.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, в южните региони краткотрайно мощен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините след обяд облачността ще е по-често забележителна и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони и гръмотевици. Над към 2000 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен югозападен вятър и с него след обяд температурите бързо ще се намаляват. Максималната на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра към 2°. Остава висока заплахата от лавини отвън обработените писти в ски-зоните.

В неделя ще се задържи прохладно, а температурите сензитивно ще се намалят. Вероятността за превалявания е огромна, а със захлаждането границата сред дъжд и сняг ще падне до 600-800 метра. В понеделник преваляванията краткотрайно ще спрат, ще има и слънчеви часове. През идващите дни облачността ще е променлива, преди обяд постоянно до слънчево, след обяд с краткотрайни превалявания основно в планинските и южните региони от страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР