В неделя ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт по

...
В неделя ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт по
Коментари Харесай

Жълт код за високи температури и в неделя

В неделя ще бъде слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).Жълт код зависоки температурие в действие в 14 области от Северна, Централна, Югозападна и Южна България. Това са областите Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин. Там предстоящите стойности са най-вече сред 35 и 38 градуса.

В утринните часове тук-там в източните региони ще има мъгла. След обяд краткотрайни нараствания на облачността ще има над масивите от Западна България, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Дунавската низина и югоизточните региони - краткотрайно сдържан вятър с източна съставния елемент.

Максималните температури ще бъдат сред 33° и 38°, малко по-ниски по Черноморието, в София към 34°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър с източна съставния елемент. Максималните температури ще бъдат 27°-30°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. След обяд краткотрайни нараствания на облачността ще има над масивите от Западна България, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа най-вече сдържан вятър с източна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 20°.

В понеделник времето ще бъде слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб от югоизток, температурите ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 34° и 39°.

Във вторник вятърът ще се задържи с южна съставния елемент, ще бъде най-вече слънчево и към момента горещо. Късно денем и през нощта против сряда над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР