В неделя ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд над

...
В неделя ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд над
Коментари Харесай

Слънчева неделя с температури до 34°

В неделя ще бъде най-вече слънчево. Още преди обяд над планинските региони в Западна България ще стартира да се развива купеста облачност и до вечерта тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа слаб изток-югоизточен, в югоизточните региони – до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 29°и 34°, в София - към 29°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Още преди обяд над масивите от Западна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан до мощен вятър от изток-североизток.

Максималната температура на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 17°. През първите дни от новата седмица ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до сдържан, от източната четвърт. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност, тук-там ще превали за малко, основно в планините и планинските региони с гръмотевици. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 30° и 35°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР