В неделя Съединените щати въведоха санкции срещу три руски телевизионни

...
В неделя Съединените щати въведоха санкции срещу три руски телевизионни
Коментари Харесай

САЩ удрят със санкции шефове на Газпромбанк

В неделя Съединените щати вкараха наказания против три съветски телевизионни канала , не разрешиха на американци да дават счетоводни и консултантски услуги на руснаци и глобиха ръководители на " Газпромбанк " .

Новите наказания са следващото изпитание на Съединените щати да усилят натиска върху съветския президент Владимир Путин откакто Русия атакува Украйна в края на февруари месец.

Санкциите се афишират ден преди Русия да означи Деня на успеха и в миг, в който президентът Джо Байдън се среща виртуално с водачите на Г7 и украинския президент Володимир Зеленски , с цел да обсъдят войната.

Мерките, наложени на управлението на " Газпромбанк ", са първите, засягащи съветския монополист в износа на газ, защото Съединени американски щати и техните съдружници заобикалят да подхващат стъпки, които биха могли да доведат до спиране на доставките на газ за Европа - главния клиент на Русия.

" Това не е цялостен блок наказания. Не замразяваме активите на " Газпромбанк " и не забраняваме никакви транзакции с " Газпромбанк ", съобщи пред кореспонденти почитан чиновник от администрацията на Байдън, представен от Reuters. " Това, което сигнализираме, е, че Газпромбанк не е несъмнено леговище, и по тази причина постановяваме наказания на някои от техните висши бизнес ръководители... с цел да създадем вцепеняващ резултат. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР