В неделя президентът на Франция Емануел Макрон изрази надежда, че

...
В неделя президентът на Франция Емануел Макрон изрази надежда, че
Коментари Харесай

Макрон защити пенсионната реформа в навечерието на вот на недоверие

В неделя президентът на Франция Емануел Макрон изрази вяра, че пенсионната промяна, която ще бъде призната дефинитивно в понеделник, в случай че бъдат отхвърлени двете оферти за избор на съмнение против държавното управление на Елизабет Борн, „ може да стигне до края на своя либерален път “, заяви Агенция Франс Прес.

Елизабет Борн ангажира конституционното средство на член 49, алинея 3 в четвъртък, с цел да се одобри промяната без гласоподаване в Народното събрание.

Депутатите от групата „ Свободи, самостоятелни, отвъдморски територии “ (Liot) оповестиха в Националното заседание внасянето на „ междупартиен “ избор на съмнение на държавното управление, подписан от депутати на обединението на радикална левица – Нов екологичен и обществен национален съюз (Nupes).

Крайнодясната партия „ Национален общ брой “ също внесе през днешния ден избор на съмнение, критикувайки „ несправедлива и ненужна промяна “.

Летвата на безспорното болшинство за събаряне на държавното управление наподобява мъчно достижима.

„ След месеци на политически и обществени съвещания и повече от 170 часа диспути, които доведоха до гласуването на компромисен текст сред Сената и Националното заседание, президентът на Републиката изрази пред двамата ръководители (на Сената и на Събранието, бел. ред.) желанието си текстът за пенсиите да премине през демократичния развой при почитание от страна на всички “, се споделя в известие на Елисейския замък, изпратено до Агенция Франс Прес.

„ След опитите за заплашване и заплашване на определени длъжностни лица и представители на страната, както и след нанесените вреди на офиси и публични здания, президентът на Републиката се обади на Жерар Ларше, ръководител на Сената, и на Яел Браун-Пиве, ръководител на Националното заседание, с цел да удостовери поддръжката си за Народното събрание и всички негови членове, както и мобилизацията на държавното управление, с цел да подсигурява, че е направено всичко допустимо за тяхната отбрана “, допълват от Елисейския замък.

Отхвърлянето на предложенията ще значи дефинитивно приемане на промяната от Народното събрание. От левицата към този момент оповестиха, че ще се извърнат към Конституционния съвет.

От четвъртък насам в цялата страна се организират проведени или спонтанни манифестации, спокойни или с принуждение, против промяната, която планува увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години.

В Лион в петък вечерта стачкуващи нахлуха в кметството и провокираха пожар, който бързо беше сподавен.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР