В неделя още преди обяд ще започне да се развива

...
В неделя още преди обяд ще започне да се развива
Коментари Харесай

Интензивни валежи в цялата страна, температурите до 18 градуса

В неделя още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, тук-там явленията ще са интензивни.


Обявен е оранжев код в Благоевградска и Смолянска област за значителни превалявания, а за останалата част от страната е разгласен жълт. Ще има обилни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Очакваните количества областите с оранжев код са сред 30 и 50 mm, в областите с жълт - сред 20 и 35 mm.

Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от юг-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, в София - към 5°. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София - към 12°.

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР