В неделя Лионел Меси отбеляза гол в 5-ата мин. на

...
В неделя Лионел Меси отбеляза гол в 5-ата мин. на
Коментари Харесай

Меси близо до нов знаменит рекорд

В неделя Лионел Меси означи гол в 5-ата мин. на спомагателното време при семейството на Пари Сен Жермен против Лил от XXIV кръг на френското футболно състезание. С това той освен донесе успеха с 4:3, само че и прибави още едно попадение в сметката си от директни свободни удари. Меси към този момент има 61 гола от тези положения.

Трябва да се означи, че те можеше да и бъдат повече, само че при започване на кариерата си аржентинецът залагаше повече на своята скорост и дрибъл и не изпълняваше толкоз постоянно (и точно) удари след фаулове. Постепенно обаче това стана едно от оръжията му.

Сега Меси е едвам на осмо място във безконечната ранглиста на реализаторите по този съставен елемент от играта. Но пък му трябват още единствено три попадения, с цел да се изравни с третия в подреждането, а 16 го разделят от първото място. А това е изцяло постижима цел и би донесло на аржентинеца още един прочут и впечатляващ връх.

Кои са към момента са пред него?

7. Диего Марадона (62 гола)

Другият популярен аржентинец във футбола беше извънреден реализатор на изстрели след фаулове. Неговите удари бяха следени с огромно неспокойствие от почитатели и коментатори. Марадона бе прочут с изключителната акуратност и мощ на ударите си. Но в този момент Меси се приближи единствено на един гол от него.

6. Зико (62 гола)

Артур Антунеш Коимбра, по-известен като Зико, е считан за един от най-великите халфове в историята на футбола. Значителна част от славата той дължи на качествата си да извършва свободни удари. Експерти и ентусиасти са безапелационни, че в това отношение той има извънреден гений. Като футболист Зико е запомнен с неповторимата си техника на осъществяване на статични положения, като успяваше при шута да вдигне топката по този начин, че на вратарите да им е мъчно да я спасят.

5. Дейвид Бекъм (65 гола)

Безспорно най-хубавият британски реализатор на директни свободни удари. Негова запазена марка бяха необикновено тъкмо ориентираните шутове по топката, като той успяваше да я завърти около стената и да я прати под сглобката на съперниковата врата.

4. Виктор Легроталие (66 гола)

Бившият аржентински футболист е минимум известният в това нареждане, само че впечатлява с ефикасните си осъществявания през кариерата си (1953-1976). Това надлежно провокира интереса на огромни клубове като " Реал " (Мадрид) и " Интер ", само че Легроталие избира да остане в родината си и играе през множеството време за " Химнасия и Есгрима ".

3. Роналдиньо (66 гола)

Бразилецът бе известен с изкусните си удари от свободни удари, които доста постоянно подвигаха на крайници публиката. С напредването на футболната възраст той усъвършенстваше от ден на ден гения си.

2. Пеле (70 гола)

Краля на футбола владееше всички механически съставни елементи, в това число и наказателните удари. Отличителна бе мощта на шутовете му, надлежно и тяхната успеваемост.

1. Жуниньо Пернамбукано (77 гола)

Пеле обаче не е най-ефективният бразилски реализатор на свободни удари. Това е Жуниньо Пернамбукано, който остава в спомените точно с точните си удари от общоприети положения. Специфичната му техника се характеризира с лекотата, с която той придаваше всевъзможни траектории на топката.

Бившият футболист на Олимпик (Лион), " Вашку да Гама " и други напълно справедливо е водач във безконечната ранглиста за най-ефективните майстори на свободни удари. Той действително може да бъде задминат само от Меси, в случай че аржентинецът навакса разликата от 16 гола посред им.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР