В неделя и в началото на следващата седмица съществена промяна

...
В неделя и в началото на следващата седмица съществена промяна
Коментари Харесай

Топло време ли? Вижте какво ни връхлита след 4 дни!

 В неделя и при започване на идната седмица основна смяна на времето не се чака. Ще остане топло за сезона, в множеството региони - и слънчево, тук-там в низините в източната половина от страната, в неделя - и по поречието на Дунав, в часовете след среднощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. В неделя ще бъде съвсем безшумно, дневните температури ще са сред 21° и 26°, утринните - сред 3° и 8°, по Черноморието до 12°-14°.

В понеделник и вторник в Дунавската низина ще се появи слаб северозападен вятър, а над страната - и раздрана висока облачност. Преобладаващите оптимални температури още веднъж ще са сред 22° и 27°. През нощта против сряда облачността ще се усили, а вятърът на всички места ще стане северозападен и ще се усили. С него ще стартира да нахлува леден въздух. В сряда ще доминира облачно време, тук-там с валежи от дъжд. В Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще се ориентира от североизток и ще бъде сдържан.

По-съществено ще е понижението на температурите в североизточната половина от страната. В четвъртък и петък под въздействие на преминаващ през Гърция средиземноморски циклон ще има превалявания, през първия ден на обособени места и най-вече слаби, а в петък - в доста региони от страната; вероятни са и по-съществени количества. В началото вятърът ще бъде от югоизток и температурите краткотрайно ще се покачат, след това, със северозападен вятър още веднъж ще застудее.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР