В неделя и понеделник обичайно рязко спада отчитаният брой на

...
В неделя и понеделник обичайно рязко спада отчитаният брой на
Коментари Харесай

Това е ковид ужаса според ЕИС

В неделя и понеделник всекидневно внезапно спада регистрираният брой на новозаразени и на направените проби, а повода съгласно управляващите е, че в почивните събота и неделя доста лаборатории не работят или работят с понижен потенциал, както и това, че лабораториите и лечебните заведения нанасят резултатите си със забавяне в демонстрира графика от държавната Единна осведомителна система (ЕИС).

Това пък нормално води до доста нарастване на данните за нови инфектирани, настанени в болница, и смъртни случаи във вторник.

В опит да бъдат " изгладени " инцидентните пикове и спадове в скоби към главните индикатори е посочена смяната в % за последните седем дни от деня на съобщаването, основана на среднодневните индикатори (понеделник е съпоставен с предходния понеделник, вторник с вторник, само че не в безспорни стойности, а след осредняване за интервала и т.н.).

Заразени, излекувани, умряли - формалната статистика регистрира като инфектирани хората, за които в утвърдена от страната лаборатория или в Коронавирус центровете е получен позитивен резултат от PCR или антигенен тест.

За излекувани се одобряват всички, чиято карантина е изтекла, без да се вършат спомагателни проучвания, както и изписаните от болнични заведения след COVID-19. В статистиката на жертвите влизат хората, които са умряли, откакто са били потвърдено инфектирани с ковид.

Положителните проби - изчислението каква част от тестванията са позитивни е до известна степен условно, защото се прави въз основата на общия брой проби за деня, като управляващите не разграничават какъв брой от позитивните резултати идват от проучване за първи път и какъв брой са следващи за еднакъв пациент.

Все отново могат да се употребяват за ориентир, доколкото след отпадането на наложителния негативен тест за излизане от карантина повторните проучвания понижиха. Все още обаче има мъчно измерима скрита заболеваемост, защото не са малко хората, които се тестват сами с предлаганите в аптеките артикули и не влизат в формалната статистика.

Лечението в лечебни заведения - нуждата от лекуване в болница се счита за един от основните индикатори за развиването на пандемията, защото слага под сериозен напън здравната система и регистрира опцията на страната да се оправи с рецесията. Според здравните управляващи системата ще изпитва непреодолими компликации, в случай че настанените за болнично лекуване надвишават 10 хиляди души.

Ваксинирането - имунизационната акция в България стартира на 27 декември 2020 година При три от употребяваните досега препарати - на " Пфайзер " / " БионТех ", " Модерна " и " Астра Зенека " /Оксфордски университет, имунизационният курс се счита за приключен след две сложени дози през избран интервал от време. Засега само имунизацията на " Янсен " изисква единствено една инжекция.

Властите регистрират няколко индикатора - сбор сложени дози (независимо дали първа или втора) досега, дневен брой и брой хора с сложена втора доза, т.е. със приключена имунизация, и хора с сложена бустерна доза.

Посоченият в графиката дневен брой сложени дози ваксини е изчислен като разлика сред общия брой сложени дози в два поредни дни.

Данните от време на време се разграничават от съобщаваните от управляващите, които дават друго число на направените дневно имунизации и изясняват разминаването с в допълнение получени данни от локалните центрове.
ТЕМА преди 1 ден 778 преди 1 ден 822 преди 2 дни 1451
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР