В неделя (10 януари) започва най-престижният турнир по снукър извън

...
В неделя (10 януари) започва най-престижният турнир по снукър извън
Коментари Харесай

Превю за Мастърс: Марк Селби изпъква сред играчите под топ 4 на поставените


В неделя (10 януари) стартира най-престижният шампионат по снукър отвън ранкинг системата - “Мастърс”, който е част от “Тройната корона” и се явява първото огромно събитие в джентълменския спорт за 2021 година.

За първи път от 2011 година шампионатът няма да се организира в дома си “Александра Палас” в Лондон, а заради противоепидемичните ограничения ще се състои в Милтън Кийнс, където се играят всички (без Световното първенство) мачове в изискванията на пандемията на новия ковид.

Sportal.bg ще ви показа къс профил на всички участници и какво може да се чака от всеки един от тях.

8-ми подложен - Шон Мърфи

През 2015-а Магьосника завоюва " Мастърс " и реализира " тройна корона ", а настрана има край през 2012-а и още три класирания на полуфиналите. Въпреки че видимо представянето му в конкуренцията е солидно, то този сезон формата му е много надалеч от истината. Той в действителност стартира положително акцията с полуфинал в Европейския Мастърс, само че оттова нататък не е прескачал първите кръгове на шампионатите.

Битката му с Марк Уилямс в първи кръг ще е точно такава - сред двама от десетимата първенци в шампионата, само че пък и сред двама от неубедителните играчи през сезона досега. Любопитното е, че в тази четвъртина са още Стюърт Бингам и Тепчая Ун-Ну, тъй че един от този квартет ще получи опцията да стигне полуфинал на шампионат от " Тройната корона ", откакто преди този момент не е могъл да се похвали с нищо през акцията.

7-ми подложен - Джон Хигинс

Изненадващо " Мастърс " никак не е от обичаните шампионати на великия Хигинс, макар че го е печелил два пъти. За последно това се случи преди 15 години в незабравим край 10:9 против Рони О'Съливан в " лебедовата ария " на семейството на конферентния център на " Уембли ". Оттогава обаче Вълшебника от Уишоу има три участия на полуфинали и голям брой ранни отпадания.

Величествена обаче си остава броя на участия на Хигинс в " Мастърс " - това ще му бъде 27-мото. От 2010-а насам пък той има четири мача в шампионата против Марк Алън, против който ще се изправи и в този момент, само че към момента не е съумял да го надвие.

6-и подложен - Кайрън Уилсън

Кайрън Уилсън за пети път се включва в " Мастърс ", а преди 3 години стигна финала, само че отстъпи на Марк Алън. В ранкинг шампионатите до момента през сезона той има шест класирания на четвъртфиналите, тъй че се спрява по-добре от много от играчите с по-нисък ранкинг от него. Битката му с Джак Лисовски в първи кръг ще е повтаряне на миналогодишната, когато Воина завоюва безапелационно с 6:2.

Зрителите пък евентуално ще чакат с интерес възможен нов дуел сред Уилсън и Тръмп, стига несъмнено и двамата да преодолеят първите си трудности.

5-и подложен - Марк Селби

Не е загадка за никого, че този сезон има " единствено " четирима майстори на щеката, които поддържат много по-високо равнище от останалите в елита. Селби е единият от тях и е обикновено да е считан за любимец в " Мастърс ", а въпреки всичко и е един от единствено двамата с повече от два триумфа (познайте кой е другият). Те бяха реализирани през 2008-ма, 2010-а и 2013-а, като сред 2008-ма и 2014-а Веселяка от Лестър взе участие в пет финала.

Той към този момент има две купи през тази акция - от Европейския Мастърс и Откритото състезание на Шотландия, тъй че при всичко изброено дотук ще си е чиста сензация, в случай че не успее да преодолее Стивън Магуайър в първия кръг на " Мастърс ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР