В неделния ден ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър

...
В неделния ден ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър
Коментари Харесай

Времето: Предупреждения за силен вятър и обилни валежи в цяла България

В неделния ден ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър с който ще нахлуе по-хладен въздух. От запад преваляванията ще стопират, а облачността ще понижава. В Източна България преди обяд към момента ще вали, в обособени региони с гръмотевици и условия за градушки, само че след обяд и там облачността ще намалее. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще стартира да се усилва. Минималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, в София към 13°. Максималните ще бъдат от 18°-19° по високите полета в Западна България до 26° в югоизточните региони, в София към 18°. 

Жълт код за мощен вятър е разгласен в областите Видин, Монтана, Ловеч, Габрово, София област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград. 

Жълт код за мощен вятър и значителни превалявания е в действие за областите Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. 

Оранжев код за силен вятър и значителни превалявания е разгласен за област Сливен. 

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Още преди обяд превалявания ще спрат, а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, а на 2000 метра към 7°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде облачно с превалявания. След обяд обяд облачността ще намалее до слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 22° и 24°. Температурата на морската вода е сред 16° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 2 октомври Слънцето в София изгрява в 07:25 часа и залязва в 19:05 часа. Продължителността на деня е 11 часа и 40 минути.



Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР