В неделния ден националният отбор на България в състав Димитър

...
В неделния ден националният отбор на България в състав Димитър
Коментари Харесай

Кузманов: Присъствието на Григор в отбора за Купа Дейвис би било огромна подкрепа за нас

В неделния ден националният тим на България в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров реализира исторически триумф за нашата страна, класирайки родината ни за Световна група I на Купа " Дейвис " за първи път в историята. Вчера националите ни се завърнаха от Нова Зеландия, като на летището втората ни ракета Димитър Кузманов, който е рекордьор по брой победи с националната фланелка, разяснява страстите след огромната победа и настроението преди идващия мач на страната ни през септември, когато се надява и най-хубавият ни тенисист Григор Димитров да се причисли към тима.

" Мисля, че занапред както аз, по този начин и тимът ще осъзнаем какво постигнахме. Много съм изтощен физически и душевен след тези два доста дълги дни за нас, персонално за мен два доста дълги мача. Имаше напрежение през цялата седмица, което дава своето отражение. Със сигурност сме щастливи, тъй като, когато най-после всичко свършва по метода, по който желаеме, няма по какъв начин да бъде друго.

Изключително значим триумф. Написахме нова глава в историята на българския тенис, направихме нещо хубаво за спорта в страната ни. Доколкото разбирам, отзвукът тук е бил доста огромен, тъй че това ни прави доста щастливи и горди, че сме съумели да допринесем за българския дух.

Очакваме с неспокойствие идната среща, защото има доста забавни противници и огромни имена в съставите, които са измежду евентуалните ни противници. Искаме да бъдем домакини, с цел да пренесем тази страст и тук. Исторически мач за нас, надяваме се да напишем нова глава в историята и в по-горната група. Има доста удобни съперници. Чиста доза шанс е с кого ще се паднем. Има и тежки съперници като Германия и Гърция.

Доколкото знам, в този момент ще се направи всичко допустимо той да вземе присъединяване. Това би била огромна помощ и поддръжка за нас. Можем да срещнем извънредно тежки противници и в случай че Григор Димитров е в тима, това ще способства за нашето самочувствие и за възможен позитивен процес на срещата. Единственото, което знам, е, че са водени диалози за дуела, който мина, и за възможния през септември. Мисля, че с този триумф и по-горно нанагорнище това би било един плюс.

Настоящото ни потомство е доста мощно, имайки поради по какъв начин точно този тим съумя да пренапише историята ", отговори Мико на въпрос по отношение на качествата на топ състезателите ни в мъжкия тенис. " Казвал съм и през последните няколко години, че в този си състав имаме огромен капацитет. Това се вижда с израстването в персонален проект. Този тим се затвърди в международния тенис с положителните резултати, които реализира в последните срещи. Мачовете на Купа " Дейвис " са специфични, тъй като в тях би трябвало да покажеш други качества, не механически. Чувстваме се като едно семейство и това е нашият коз.

Би било прелестно през септември да играем против огромен тим в " Арена Армеец ". Българските почитатели го заслужават. Това ни прави щастливи и горди ", добави още втората ни ракета при мъжете.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР