В небето над Република Корея беше забелязан разузнавателен самолет Boeing

...
В небето над Република Корея беше забелязан разузнавателен самолет Boeing
Коментари Харесай

Разузнавателен американски самолет над Корейския полуостров

В небето над Република Корея беше видян разследващ аероплан Boeing RC-135W от Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Това оповестява службата за следене на военното съоръжение Air Spots на своята страница в Twitter.

Според службата самолетът е летял на надморска височина от към 9 хиляди фута (9,4 км), информация за точното местонахождение и времето на полета не е дадена.

Това е третият полет на разследващ аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Корейския полуостров за седмица. Освен това на 31 декември разследващият аероплан RC-135S прелетя над южната част на японските острови.

Военновъздушни сили на Съединени американски щати участваха в разследващи самолети в региона на Корейския полуостров от ноември 2019 година след утежняване на връзките с КНДР, които направиха серия от изстрелвания на ракети. През декември Пхенян разгласи провеждането на два " значими теста " в космодрома Сохе, без да прецизира какво е тествано на тестовата площадка.

Началникът на Генералния щаб на Корейската национална войска Парк Юнг Чонг съобщи, че Пхенян ще употребява техните резултати за въздържане на американските нуклеарни закани. Въз основа на разбора на сателитните изображения задгранични специалисти допуснаха, че новите мотори са тествани за междуконтинентални балистични ракети или галактически ракети. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР