В най-спешен порядък трябва да обсъдим предложението за покачването на

...
В най-спешен порядък трябва да обсъдим предложението за покачването на
Коментари Харесай

Вижте изказването на Кирил Петков след първото заседание на новото правителство

В най-спешен порядък би трябвало да обсъдим предлагането за покачването на цените на тока, водата и газта от КЕВР. До на следващия ден сме си дали 24 часа да създадем разбор какво е тяхното предложение, за какво тъкмо в първия ден на държавното управление се случи и да вземем ясни ограничения, с цел да избегнем това огромно нарастване на цените. Това сподели след първото съвещание на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков.  

" Изненада ме, че тъкмо, когато се заклех като министър председател, новините бяха с това покачване на цените, само че ние сме тук, с цел да се оправяме с проблемите ", добави той.

" Третата тематика, която обсъдихме, е фокусът върху зеления документ, имунизациите. До четвъртък ще създадем юридически разбор по какъв начин да въведем сходна мярка. Първата стъпка ще е на равнище Министерски съвет. След това ще погледнем по какъв начин този образец може да бъде публикуван из цялата администрация, въпросът тук е да го създадем в границите на закона, а не да влизаме в юридически разногласия ", уточни той. 

" Държавната администрация би трябвало да бъде под безусловно същия критерий, както и налагането на зелен документ за бизнеса. Ако желаеме да повишим равнището на имунизация, би трябвало да стартираме първо от нас ", акцентира Петков. 

На въпрос за какво президентът Радев ще върви на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, Петков съобщи, че избира първата му поява в столицата на Белгия да не е тази седмица. " Приоритизирам действителните проблеми, които би трябвало да решим през днешния ден. Някои хора споделиха, че ще имаме 100 дни по-спокойно време. Оказа се, че имаме една вечер ", съобщи министър председателят. 

По северномакедонския въпрос Петков сподели, че през вчерашния ден е получил обаждане от Зоран Заев, който го е поздравил за позицията.

" Обсъдихме, че концепцията за работните групи ще бъде структурирана в най-къс период. Надявам се при започване на януари да имаме явен проект кои са работните групи и да създадем проект за деяние те да имат действителни резултати, които би трябвало да дадат. Двамата декларирахме, при него има смяна в събитията, при започване на идната година той чака да има нов министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР