В най-скоро време ще бъде готова картата с всички черни

...
В най-скоро време ще бъде готова картата с всички черни
Коментари Харесай

Карта ще показва черните точки на травматизъм по пътищата у нас

В най-скоро време ще бъде подготвена картата с всички " черни точки " на травматизъм по пътищата в страната. Това разяснява в Русе ръководителят на държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя изясни, че систематичният разбор е обвързван с местата, където към този момент е имало произшествия, само че концепцията била да се работи и въз основата на оценка на риска.

" Това е и сложността. Оценката на риска зависи от доста фактори - от положението на пътната мрежа, от трафика, от случилите се към този момент пътнотранспортни катастрофи, само че и от рисковете за тях. Затова към момента не сме подготвени с картата и не мога да се наемам със период ", изясни Крумова.

По думите ѝ ограниченията, които би трябвало да се подхващат за понижаване на пътнотранспортния травматизъм, са свързани с възстановяване на инфраструктурата и най-много с обезопасяването ѝ - като инсталиране на отговарящи на актуалните условия ограничаващи системи и усмиряване на придвижването в обитаемоте места, обезопасяване на крайпътни търговски обекти.

Намаляването на пътнотранспортния травматизъм е обвързван и с осведомителни компании, със основаване на просвета и с смяна на манталитета на хората, с цел да карат по-отговорно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР