В най-кратки срокове работната група, която разследва обстоятелствата около смъртта

...
В най-кратки срокове работната група, която разследва обстоятелствата около смъртта
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър с коментар за трагичния случай във Враца

В най-кратки периоди работната група, която проверява събитията към гибелта на дамата във Враца, би трябвало да излезе с решение какво е належащо да се промени, да се отстрани, да се промени, назначени са всички типове инспекции, съобщи пред Българска национална телевизия доцент доктор Любомир Бакалинов, заместник-министър на опазването на здравето

По думите му стремежът е стандартът по незабавна медицина да бъде работещ и сходни нещастия да не се случват.

"По отношение на фрагментите казусът е всеобщ, такива не доближават в Европейския съюз като цяло, все още в страната има не повече от 30 хиляди медицински експерти по здравни грижи. Съотношението сред доктор и здравна сестра в България се доближава като едно към едно, което е безусловно неприемливо за обикновено действие на бранша е належащо да бъде едно към 3 или едно към 4 ", добави доцент доктор Любомир Бакалинов.

Той добави, че концепцията е парамедиците да стартират да се образоват, след което да бъдат вкарани в Спешната помощ, защото незабавните медици мъчно могат да бъдат арестувани.

"Хеликоптерите са част от целите на Националния проект за възобновяване и резистентност, 23 милиарда лв. чака България по този проект. Проектът за въздушната незабавна помощ е изцяло подготвен, чака се да закупим 6 хеликоптера, следва да обявим социална поръчка, ще бъдат създавани доставяни и заплащани един по един ", разясни доцент доктор Любомир Бакалинов.

Според него има логаритъм за лекуване на коронавирус и не са постъпвали сигнали за липса на О2 все още.

Доц. доктор Любомир Бакалинов разяснява, че се изпитва дефицит на медикаментите в аптечната мрежа, в това число за Ковид, като се прави всичко допустимо да се задоволят потребностите както на лечебната мрежа, по този начин и на болничните заведения.

"Тези препарати имат извънредно огромен разход и индустриалните потенциали на съответните производители не могат да дават отговор на тях, не е проблем, че не се поръчва задоволително, има индустриален проблем. Лекарствата за коронавирус са на финала да получат утвърждение за приложимост от страната на Европейската организация по медикаментите ", съобщи доцент доктор Любомир Бакалинов.

Той акцентира, че има задоволително ваксини в период на валидност от всички, които са позволени от Европейската организация - "Пфайзер ", "Модерна ", "Астра Зенека " и "Янсен ".

"В договаряния сме за имунизацията на "Новавакс ", ще получим известно количество, само че няма да е до края на февруари. Регионалните здравни инспекции реализират контрола за периодите на валидност ", сподели още доктор Любомир Бакалинов..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР