В най-изчерпателното проучване на деца пациенти с COVID-19 до момента,

...
В най-изчерпателното проучване на деца пациенти с COVID-19 до момента,
Коментари Харесай

Учени от САЩ с шокиращи разкрития за училищата и COVID-19

В най-изчерпателното изследване на деца пациенти с COVID-19 досега, Общата болница в Масачузетс (MGH) и Масовата обща болница за деца (MGHfC) дават сериозни данни, показващи, че децата играят по-голяма роля в разпространяването на COVID-19 в обществото от считаното до момента.

В изследването, обхванало 192 деца и младежи на възраст до 22 години, 49 деца са дали позитивен резултат за SARS-CoV-2, а спомагателни 18 деца са показали по-късно заболяване (мултисистемен инфекциозен синдром), обвързвано с COVID-19.

"Не чаках вирусното натоварване да бъде толкоз високо. Мислите си за болница и за всички защитни ограничения, подхванати за лекуване на тежко заболели възрастни, само че вирусните натоварвания на тези приети в болница пациенти са доста по-ниски от едно "здраво дете ", което се разхожда с висок вирусен товар на SARS-CoV-2 ", добавя шефът на Центъра за муковисцидоза на MGH.

Установено е, че инфектираните деца имат доста по-високи равнища на новия ковид (вирусно натоварване) в дихателните пътища, в сравнение с приети в болница възрастни в интензивните отделения за лекуване на COVID-19.

"Бях сюрпризиран от високите равнища на ковид, които открихме при деца от всички възрасти, изключително през първите два дни от инфекцията ", разяснява ръководителят на проучването доктор Лаел Йонкер.



Преносимостта или рискът от заразяване са по-големи при висок вирусен товар. И даже когато децата демонстрират признаци, типични за COVID-19 - като тресчица, хрема и кашлица, те постоянно се припокриват с общи детски болести като грип и елементарна простуда.

"Това обърква точното диагностициране на COVID-19 - заболяването, провокирана от новия ковид SARS-CoV-2 ", споделя Йонкер.

"По време на тази COVID-19 пандемия ние проверявахме най-вече субекти със признаци, тъй че стигнахме до неправилното умозаключение, че по-голямата част от инфектираните хора са възрастни. Нашите резултати обаче демонстрират, че децата не са предпазени от този вирус. Не би трябвало да изключваме децата като евентуални разпространители на този ковид ", добавя експертът.

Изследователите означават, че макар че при децата с COVID-19 не се следи огромна податливост да се разболеят толкоз съществено, както при възрастните, като асимптоматични преносители на вируса или като преносители на болестта с леки признаци, посещавайки учебно заведение, те могат да разпространят зараза и да пренасат вируса в домовете си.

Това е изключително притеснително за фамилии в избрани социално-икономически групи, които са по-силно наранени от пандемията, както и фамилии, в които живеят няколко генерации - с уязвими възрастни в едно и също домакинство.

В изследването 51% от децата с остра зараза с SARS-CoV-2 идват от общности с ниски приходи спрямо 2% от общности с високи приходи.

Друго значимо изобретение от изследването на откривателите оспорват актуалната догадка, че защото децата имат по-малък брой имунни рецептори за SARS-CoV2, това ги прави по-малко евентуални да се заразят или да се разболеят съществено.

Данните демонстрират, че макар че по-малките деца имат по-малък брой вирусни рецептори от по-големите деца или от възрастните, това не корелира с понижено вирусно натоварване.

Според създателите това изобретение допуска, че децата могат да носят висок вирусен товар, което значи, че те са по-заразни, без значение от тяхната неустойчивост към развиване на COVID-19 зараза.

Йонкер и Фазано считат, че най-критичният въпрос е какви стъпки би трябвало да подхващат учебните заведения, "за да запазят децата, учителите и личния състав в сигурност ".

Според тях не трябвада да се разчита единствено на следене на телесната температура или мониторинг на признаците, с цел да разпознава SARS-CoV-2 зараза в учебната среда.

"Това изследване дава по този начин нужните обстоятелства за политиците, с цел да вземат допустимо най-хубавите решения за учебните заведения, детските заведения и други институции, които обслужват децата ", споделя Фазано. Изследователите натъртват на съблюдаване на ограниченията за надзор на инфекциите, в това число обществено разграничаване, потребление на маска за лице (когато това е възможно), висока хигиена на ръцете и композиция от отдалечено и персонално образование.

"Децата са вероятен източник на разпространяване на този вирус и това би трябвало да се вземе поради при стадиите на обмисляне за отваряне на учебните заведения ", добавя специалистът.

Фазано се притеснява, че прибързаното отваряне на учебно заведение без уместно обмисляне може да докара до повишение на случаите на инфектирани лица с COVID-19.

"Ако учебните заведения отворят изцяло без нужните защитни ограничения, евентуално децата ще играят по-голяма роля в тази пандемия ", заключават създателите на изследването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР