В наводненият гръцки град Лариса продължава покачването на водите на

...
В наводненият гръцки град Лариса продължава покачването на водите на
Коментари Харесай

Най-висока степен на тревога в гръцкия град Лариса

В наводненият гръцки град Лариса продължава покачването на водите на река Пеней. Там паниката доближи до най-висока степен. Въпреки спрелите дъждове в четвъртък в региона, продължава приижданети на реката поради огромните количества вода от планините.

 Снимка: БГНЕС/EPA/ACHILLEAS CHIRAS

За да предотвратят заливането и на централните елементи на града, избавителните екипи се бориха през цялата нощ, заяви телевизия Скай. С още половин метър се е покачило равнището на водата. То доближи до 10 м. Вече три метра е дълбока водата тук-там в залетите квартали на Лариса.

Не се сбъдна прогнозата на управляващите, че водите ще стартират да спадат до вечерта. Безпокойството за обстановката в села в регионите на Кардица и Трикала се усилва. Та блокирани при доста сложни условия за четвърти ден остават десетки поданици.

Тялото на стара жена беше открито късно нощес край Кардица. Там броят на жертвите от наводненията в Централна Гърция през тази седмица доближи до 10. Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис анулира присъединяване си в откриването на Солунския интернационален панаир, който стартира през днешния ден и България е почетна страна, съобщи Българска национална телевизия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР