В навечертието на Националния празник 3-ти март в двора на

...
В навечертието на Националния празник 3-ти март в двора на
Коментари Харесай

Историческа възстановка по повод 3-ти март се състоя в НУ Христо Ботев/СНИМКИ/

В навечертието на Националния празник 3-ти март в двора на НУ " Христо Ботев " в Плевен се състоя историческа възстановка, пресъздаваща моменти от Освобождението на България от Османско иго.



Темата на възстановката беше " Освобождението ", а самодейността се организира със взаимното присъединяване на Начално учебно заведение " Христо Ботев " - Плевен и Регионален клуб " Крали Марко " - Червен бряг, към Национално сдружение " Традиция ".



Пред погледите на десетки деца и родители се разиграха подиуми от боеветеза освобождението на Плевен по време на Руско-турската Освободителна война.



Директорът на НУ " Христо Ботев ", Цветелин Горанов насочи думи на признателност към участниците в историческата възстановка. Той връчи и почетни плакети.

За Дарик радио Цветелин Горанов сподели:

„ Радвам се, че се получи един доста прекрасен празник. Ние имаме дългогодишно съдействие с Регионален клуб „ Крали Марко “ – град Червен бряг.



Затова през днешния ден в символ на почитание към патриотичните начинания им бяха връчени почетни плакети, на клуба и на господин Мирослав Михайлов, който е другар на ИНУ „ Христо Ботев “, историк по обучение и създател на книгата за историята на учебното заведение ".



В края на събитието всички участници, както и посетители се включиха в огромно хоро, което се изви в двора на НУ " Христо Ботев ".



.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР