В навечерието на втората среща на върха Русия-Африка и Руско-африканския

...
В навечерието на втората среща на върха Русия-Африка и Руско-африканския
Коментари Харесай

Путин декларира желание за сътрудничество с Африка преди срещата в края на юли

В навечерието на втората среща на върха Русия-Африка и Руско-африканския стопански и филантропичен конгрес, планувани за 27-28 юли в Санкт Петербург, съветският президент Владимир Путин разгласява публикация за африканските медии, озаглавена " Русия и Африка: сливане на напъните за мир, напредък и сполучливо бъдеще ".

Текстът е оповестен на уеб страницата на Кремъл, като са показани и преводи на публикацията на шест езика - арабски, британски, испански, немски, португалски и френски, оповестява ТАСС.

" В навечерието на тези огромни, представителни събития, които ще съберат държавни и държавни ръководители, бизнесмени, учени и общественици, бих желал да споделя с читателите на водещите медии на африканския континент моята визия за развиването на руско-африканските връзки, да набележа области на съдействие, които са предпочитани за взаимна работа през идващите десетилетия на XXI век ", сподели Путин в публикацията.

Москва отдава огромно значение на идната среща на върха, след която се възнамерява приемането на цялостна декларация и някои други документи.

В изданието съветският водач се стопира на историята на връзките сред Съюз на съветските социалистически републики и Русия с африканските страни, като акцентира, че Москва постоянно се е придържала към правилото " африканските проблеми - африканско решение " и поредно е подкрепяла африканските нации в битката им за избавление от колониалното подтисничество.

Той акцентира особеното значение на партньорството сред Русия и Африка в този момент, когато се образува нов многополюсен международен ред.

Президентът на Руската федерация се стопира и на търговско-икономическото съдействие, като отбелязва растежа на взаимната търговия сред Русия и Африка, като съветският водач обърна особено внимание на доставките на храни за Африка и обстановката към договорката за зърно.

Путин, в частност, удостовери, че Русия е в положение да размени украинското зърно както на комерсиална, по този начин и на безплатна основа, изключително откакто тази година в Русия още веднъж се чака рекордна годишна продукция. Той като цяло означи, че макар глобите Русия ще продължи да работи пламенно за образуване на доставките на зърно, храни и торове за Африка.

Ветерани от руското премеждие в Африка са днешните услужливи уши, с които хората на Путин и Пригожин могат да си шушукат

В публикацията Путин визира и въпросите за подготовката на фрагменти, съдействието в филантропичната сфера, в региона на културата, спорта и медиите, развиването на връзките с Африканския съюз и други районни интеграционни обединявания.

Припомняме, че африканските водачи по-рано към този момент заявиха на среща с Путин своето предпочитание за ходатайство в спора с Украйна. Путин изложи своите причини, за какво доста от предложенията за реализиране на мир в Украйна са неосъществими. Предложенията значително бяха отхвърлени и от Киев.

Въпреки това Москва приветства присъединяване на Африка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР